101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: DJEZJA; andere naam, andere faam

  •  
18-09-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
220 keer bekeken
  •  
DJEZJA ART WS
Een poosje geleden hadden we TonyTony in de studio en dat betekent dat het niet lang kan duren tot zijn tweemans DJEZJA langskomt. Van stil zitten wil DJEZJA ook niks weten; na veel lange nachten kwam hij vorige week met een nieuw project ‘Je Suis’ en geeft hij je vandaag een keiharde Zomersessie om 14.00.
In 2013 horen we voor het eerst van de Utrechtse rapper die toentertijd onder de naam 'Kippie' door het leven gaat. Lijpe neemt de up-and-coming artiest mee naar een Zonamo Sessie en 101Barz Zomersessie van dit jaar. Lijpe maakt zijn debuut bij 101Barz en Kippie ondersteunt hem verscholen achter een pet en capuchon.
In de tijd die hierop volgt is het een poosje stil, toch weet stadsgenoot en collega rapper TonyTony hem in 2016 weer over te halen om de studio binnen te stappen. Kippie en TonyTony komen rond deze tijd bij Rotjoch over de vloer in de studio. Hierop volgend besluit Kippie weer bezig te gaan met muziek en brengt hij een track ‘Glitch’ uit met Lijpe en Zack INK. De goede verstandhouding met Lijpe houdt echter niet lang stand. Later dit jaar ontstaat er beef op social media tussen de twee rappers. Even later komt de ruzie tot rust, maar zoals het geweest is tussen de twee zal het nooit meer worden. Af en toe bellen ze met elkaar, maar het blijft veelal zakelijk.  
Na een paar straat hits met TonyTony en 3robi genaamd ‘Spelen Dom’ en ‘Chefara’ brengt Kippie in 2017 twee grote projecten uit. ‘Djezja’ en ‘Geen Regels’ tellen ieder meer dan 10 tracks. De projecten brengen voor ieder wat wils. Aan de ene kant staan er melodieuze pokoes op met Boef, Jayh en Henkie T en aan de andere kant brengt het project straat tracks met TonyTony en 3robi. In 2018 komt Kippie met een EP volledig in samenwerking met TonyTony die ‘Geen Rust’ heet. Op deze EP wordt alleen gerapt over het grimmige leven op straat.
Hetzelfde jaar ondergaat de rapper twee grote veranderingen. Kippie besluit te tekenen bij het label Trifecta van Ali B waar hij in 2018 tekent. Hiernaast besluit de Utrechter dat het, het perfecte moment is om te kiezen voor een andere naam. Vanaf nu wil de rapper ‘DJEZJA’ genoemd worden. Waarom? Heeft Ali B hem overgehaald? Is Kippie niet cool genoeg meer? Nee, geen van allen klopt. De artiest heeft het idee al langer in zijn hoofd, maar vond het te risicovol aangezien zijn carrière nog pril was. Nu hij voor een groot label tekent en toch al een verandering ondergaat lijkt het hem de perfecte timing. Kippie blijft vanaf nu zijn bijnaam en de keuze gaat voor het scheiden van rap en privé. Kortom, de verandering is niet al te groot, DJEZJA is grappigerwijs een verbastering van het woord Kip in het Arabisch. Verder gaat BNNVARA-programma 'Typisch' dit jaar ook bij hem langs om de Utrechter beter te leren kennen in ‘Typisch Overvecht’.
In 2019 komt de nu hetende DJEZJA uit met een project onder zijn nieuwe label. De EP ‘Ogen Op Mij’ heeft het allemaal. De track ‘Blauwe Kabel’ met 3robi is weer echt straat, terwijl ‘La Poisse’, ‘Road’ en 'Za3ma' met een Marokkaanse flow komen.
Waar de artiest in 2018 nog bij rotjoch lang komt onder de alias Kippie komt hij in 2019 langs als DJEZJA. Na zijn naamswijziging zijn fans even sceptisch, er wordt gepraat dat zijn stijl veranderd is. Dit ergert zijn fans die verliefd zijn op de straat vibes van Kippie. Gelukkig is het in de sessie van 2019 weer raak, Djezja brengt zijn oude flow terug en dit valt op.
Om te vieren dat de artiest vorige week met een keihard album is gekomen, is hij nu weer te zien bij ons in de studio. DJEZJA's nieuwe album ‘Je Suis’ telt 13 tracks en kent meerdere nummers die in de hitlijsten verschijnen. Het brengt weer de oude vertrouwde sound met 3robi, TonyTony en beats van YassineBeats, maar ook 2020 flows zoals ‘ Guapa’, ‘Je Suis’ en ‘Belazerd’.
DJEZJA is bij 101Barz al een paar keer geweest onder verschillende namen. Zorg dat je zijn nieuwe sessie checkt om 14.00. Zorg dat je geabonneerd bent op het YouTube kanaal van 101Barz zodat je nooit iets mist en erbij bent gekomen als één van de eerste miljoen abonnees!

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.