101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: 162 Records is een community

  •  
07-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
584 keer bekeken
  •  
Fotos 162-7

‘162 is een platenmaatschappij, boven dat is het eigenlijk gewoon een community. Een plek waar we mensen samenbrengen, niet alleen muziek. Het heet Records, maar vanuit de muziek brengen we ook verschillende creatieve mensen samen’

We zijn in Amerika, Limburg, voor een gesprek met Ares over zijn platenmaatschappij: 162 Records. Hij neemt ons mee in het door hem georganiseerde schrijverskamp. Hij vertelt over de organisatie binnen zijn label, zijn ideeën over de juiste begeleiding voor artiesten, zijn doelen voor zijn label en hij stelt ons voor aan de eerste artiest die heeft getekend onder 162 Records: Q’n.

Voor de meeste mensen is Ares geen onbekend gezicht meer. De artiest uit Oosterhout kwam voor het eerst in beeld bij 101Barz tijdens de serie: ‘The Next MC’. In het eerste seizoen van de serie wist de, destijds 16-jarige (!), Ares 2de te worden. Daarna gaat alles eigenlijk in een stroomversnelling.

Een jaar na zijn deelname weet hij al een contract te tekenen bij TopNotch en niet veel later komt hij met zijn debuut project: Road Trip.

In de jaren daarop volgen de nieuwe projecten elkaar in rap tempo op. ‘Alleen in de O, ‘?’ , ‘Beter niet dood’ en ‘Prins’ worden binnen een tijdsbestek van 2 jaar uitgebracht en Ares weet hiermee een grote aanhang te creëren. Na zijn breuk met het label in 2017 besluit Ares independent verder te gaan. Uit deze gebeurtenis ontstaat uiteindelijk 162 Records.

Ares zijn muziek ontwikkelt zich na de breuk en hij weet zich steeds meer te onderscheiden van andere artiesten. Alice, Lotus en Langetermijnvisie worden goed ontvangen door het publiek en shows verkopen uit. 

Ares zijn gedrevenheid komt voort uit de drang om zich vanaf jonge leeftijd al te bewijzen. Hij zat jarenlang nachten in de studio. Nu wil hij al die opgedane kennis en ervaring graag delen met andere mensen. Met deze motivatie richtte hij 162 Records op. Het doel is niet om de meeste platen te verkopen, maar de focus is meer gericht op het verbinden. De eerste artiest die onder Ares zijn vleugels de kans krijgt om zich te ontwikkelen is Q’n.

Koen Hendriks AKA Q’n is al een aantal jaar fanatiek bezig met het maken en het uitbrengen van zijn eigen muziek. In zijn appartement in Tilburg werkt hij al vier jaar fanatiek aan zijn kunst. In 2021 bracht hij zijn 8 tracks tellende album SINUS .

Daarna begint zijn samenwerking met 162 Records officieel. Met zijn track Verloren Tijd geeft hij het startschot voor de nieuwe samenwerking met het label. Verloren Tijd is de eerste release van Q’n onder zijn nieuwe label en is meteen de aankondiging voor zijn EP Zilveren Tranen.

In het item leren we Q'n kennen en bespreekt hij zijn liefde voor kleding, zijn depressie en waar je het beste frietje stoof kan halen.

Dit en meer zie je in het 162 Records item. Morgen om 14.00 op het 101Barz Youtube-kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.