101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: 10 jaar Broederliefde bij 101Barz

  •  
11-09-2020
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
175 keer bekeken
  •  
BL ART WS
Al jaren laten de jongens uit Spangen iedereen mee dansen wanneer ze bij Rotjoch de studio binnen lopen. Door hun melodische flows, in combinatie met alle energie die vrijkomt bij hun performances, zet Broederliefde de studio keer op keer op z’n kop. Al in 2014 laat Rotjoch weten dat als je nog niet van Broederliefde gehoord hebt, je waarschijnlijk onder een steen leeft en in 2020 blijft dit een feit. Broederliefde weet jaar in, jaar uit heat te brengen en dit betaalt zich uit in een enorme trackrecord, alleen al bij 101Barz. In dit artikel gaan we alle 'niet te missen' sessies bij langs en blikken we vooruit op de zomersessie die vanmiddag om 14.00 op je beeldscherm komt!
 
Om het 10-jarig bestaan van Broederliefde te vieren, verschijnt er vandaag weer een gloednieuwe sessie op je beeldscherm. Helaas is het in verband met Corona niet in de oude vertrouwde omgeving waar de jongens al veel iconische sessies gedropt hebben, maar gelukkig heeft 101Barz hier iets op gevonden. Waar we deze keer hebben opgenomen? Check het vanmiddag in deze kersverse sessie van Broederliefde.
De eerste keer dat Emms, Jerr, Mella en Sjaf in onze studio verschijnen is het 2012. Hetzelfde jaar gaat 101 Barz bij de jongens langs in Spangen. Hier legt Sjaf uit hoe de vrienden samen de groep gevormd hebben. Waarom Broederliefde? “We zijn al sinds kleins af aan samen, doen alles samen, eten, drinken, waka, slapen”. Vanaf de eerste sessie en de clip ‘Domme Jongens’ worden de jongens overal herkent. De zaakjes gaan rollen en ze maken duidelijk dat we nog veel van ze gaan horen...
De zomer hierop zijn de jongens weer terug bij Rotjoch in de studio waar ze Rotterdam volop representen. Dit keer komen ze niet alleen, ze hebben een hele speciale gast meegekomen om het nummer dat ze in de vorige sessie gooiden ‘Doe maar nog een batra’ te remixen.
Dat het Broederliefde's tijd is wordt al snel duidelijk. De cijfers liegen er niet om en er lijken harde projecten aan te komen. Een teken voor al dit succes wordt bekend bij het droppen van de videoclip ‘Zero’ op 101Barz. Het is de eerste keer dat een 101barz videoclip over een miljoen views haalt.
In 2014 zoekt rotjoch de jongens op na de aankondiging van hun EP ‘Gevoelig feestje’. Een heel divers album met gevoelige tracks zoals ‘Dreams’, ‘Twijfels’ en ‘Om ons heen’, maar ook zomer hits zoals ‘Labanta’ en straat tracks zoals ‘Se Se Se’ en ‘Iets hoger’. Genoeg reden voor Rotjoch om in de auto te springen en naar Spangen te rijden. Toch is het niet een gewoon interview want daar houdt Rotjoch niet van. In het interview komen we erachter dat de jongens nog meer talenten hebben naast het maken van muziek. Welk talent dat is? Check de battle hieronder!
In 2015 komen de jongens weer langs bij Rotjoch in de studio en dit blijkt echt hun jaar te worden. Door hard te werken lijken de jongens nu alles bereikt te hebben en dit is precies de reden dat hun album ‘Hard Work Pays Off’ genoemd wordt. Het zogenoemde nummer wordt in de sessie gegooid en je kunt gelijk horen dat het een hit is. Hits zoals ‘Alaka’ en ‘Moral’ verschijnen later bij de release van het album en met tracks als ‘Voor De Buurt’ brengen ze het ook naar de straat.
In 2016 wordt de hele studio gekanteld met de energie die Broederliefde meeneemt. Je kunt wel zeggen dat het chaos is want de views ontploffen. In de sessie blikken de jongens vooruit op hun komende album ‘Hard Work Pays Off 2’. Dit laten ze weten door onder meer de tracks ‘Alles Voor Niets Geweest’, ‘Qu’est Qu’il Ya’, ‘Insteigen’ en ‘Mi No Lob’ in de sessie te gooien. Er is zoveel heat dat Emms met een bezweet voorhoofd en beslagen bril volledig buiten adem is. "Zweet die veeg van je hoofd". Gelukkig staan er nog meer toffe tracks op het album, denk bijvoorbeeld aan de zomer-hit ‘Jungle’, de rustige track ‘Jongvolwassen’, de club hit ‘Ik Was Al Binnen’, de clip die op 101Barz dropte, ‘Narcos” en wat dacht je van ‘That’s my boy’...
Na een paar jaar niet geweest te zijn bij 101, zijn de jongens in 2018 weer terug en hebben ze natuurlijk weer de gebruikelijke energie meegenomen. Hoe ze de flow switchen, switchen ze ook iets heel anders. Op het moment van de sessie is het album ‘We Moeten Door’ al gedropt en zit ‘We Moeten Door 2’ eraan te komen. Tracks van het album zoals ‘Lalalalala’, ‘Nightvision’ en ‘Niet Meer Terug’ worden geperformed, maar er staat nog genoeg andere heat op het album om te checken. Inmiddels is ‘We Moeten Door 2’ en ook hun laatste album ‘Broeders’ uit. Kortom genoeg toffe tracks zoals ‘Sterling’ en ‘Godswonder’ om te beseffen.
Broederliefde is al een poosje niet meer bij ons in de studio geweest, maar daar komt vandaag gelukkig verandering in. Ze komen om wat te vieren en nemen hun gebruikelijke energie mee. Je ziet het vanmiddag om 14.00 bij 101Barz!

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Delen: