101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Architrackz heeft meer om over op te scheppen dan ooit tevoren

  •  
08-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
474 keer bekeken
  •  
01_e7_Architrackz-Dwayne-2_9452

“Dwayne Meerzorg, ik wil niet stoer doen maar dat ben ik.” Met deze woorden opende hij zijn auditie voor The Next MC in 2012. De performance van zijn track ‘Fly Like A Plane’ matchte zijn zelfvertrouwen volgens de jury (bestaande uit Rotjoch, Negativ & Faberyayo) echter helaas niet. Faberyayo vergeleek zijn optreden zelfs met dat van een rupsband.

(Optreden van Dwayne 01:37-04:17)


Toch komt ook een rupsband uiteindelijk aan op zijn bestemming. Dwayne ging na The Next MC door als rapper en niet lang erna scoorde hij samen met Okaanhaz & Odje Taylor (nu Sevn Alias) een underground hitje met ‘Weken Niet Geknipt’.

Uiteindelijk brengt hij in Juni 2015 zijn debuut-mixtape ‘Alleen God Weet’ uit. De mixtape wordt niet zo goed ontvangen als gehoopt, maar lijkt deel uit te maken van een groter plaatje. Dezelfde maande lekt namelijk ‘Ze wilt niet’ van SBMG. Deze track is geproduceerd door Dwayne en uiteindelijk cruciaal gebleken voor zijn carrière. De gelekte track heeft op YouTube al anderhalf miljoen views en de uiteindelijke albumversie met Emms gaat al tegen de vijf miljoen streams aan. 

Het succes van Ze Wilt Niet ten opzichte van zijn eigen uitgebrachte materiaal motiveert Dwayne om zich meer bezig te gaan houden met produceren, en de rest is geschiedenis.

Dwayne Meerzorg is nu Architrackz en heeft sindsdien tientallen succesvolle tracks geproduceerd. Aanvankelijk waren deze producties vooral voor releases van andere artiesten, zo produceerde hij onder andere ‘Op De Weg’ van Equalz, ‘Langs Je Rij’ van SBMG en ‘Laat Niet Los’ van Jairzinho, maar in 2017 begon hij muziek uit te brengen onder zijn eigen naam.


Een jaar later komt de producerscarrière van Architrackz tot een hoogtepunt. Los van dat hij met ‘Chemistry’ een grote hit scoort onder zijn eigen naam, brengt hij in samenwerking met Adje het album ‘Alles Groot’ én zijn solo debuutalbum ‘Dashawn’ uit. Het album is vernoemd naar zijn zoontje en brengt 9 weken door in de album top 100.

Ondanks de successen als producer, is het zelf achter de mic stappen kennelijk toch ook weer gaan jeuken. In zijn sessie ter promotie van ‘Dashawn’ horen we al een verse, maar vanaf 2019 is het definitief tijd voor een nieuw hoofdstuk. Architrackz werkt samen met Bryan MG op ‘Hard 2 Get’ en scoort hiermee voor het eerst een grote hit waar hij zowel de productie op zijn naam neemt als zelf te horen is.

De rapper turnt producer turnt producer/rapper/zanger beschrijft de connectie met Bryan MG als een ‘tot nu toe ongekende chemistry’ in zijn BPM-item.

Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat Bryan met Architrackz is meegekomen voor zijn studiosessie. De sessie gaat om 14:00 live en zie je op ons kanaal!
Delen: