101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Architrackz gaf nooit op

  •  
21-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
677 keer bekeken
  •  
Met de legendarische woorden: “Dwayne Meerzorg. Ik wil niet stoer doen, maar dat ben ik!” introduceerde Architrackz zich in 2012 aan de muziekwereld toen hij auditie deed bij The Next MC. De route liep anders dan verwacht, maar nu heeft Archi meer dan genoeg om over op te scheppen! Hij ging van pizza’s- naar hits bezorgen. Check Architrackz’ Studiosessie vandaag om 14.00, maar lees hier eerst meer over hem…

Archi’s auditie vanaf 01.37
Voordat hij een architect van trackz was, hield Archi zich alleen bezig met rappen, maar dat veranderde toen Chivv hem uitdaagde om een beat te maken. Deze cijfers spraken meer zijn taal, dus hing hij tijdelijk de mic aan de wilgen. Vanaf 2016 produceerde hij hits voor bijna alle grote spelers in de game. Ook 101Barz dook met hem de studio in om een kijkje te nemen in de keuken. By the way, a quick message to Meek Mill: Archi komt nog steeds zijn royalties halen!
In 2018 dropt hij kort na een collab-tape met Adje, ook zijn solo-debuutalbum. Met ‘Dashawn’ bracht hij een ode aan zijn zoontje en zette hij definitief zijn stempel op de Nederlandse scene. Een hete Zomersessie kon daarom niet uitblijven. Naast o.a. JoeyAK en Broertje stond Archi zelf ook weer achter de mic om te laten zien dat hij het spitten niet verleerd is.
In 2019 maakt hij dan ook zijn officiële come-back als MC. We horen hem samen met Bryan Mg op ‘Hard 2 Get’, die binnen korte tijd een grote hit werd. Een half jaar later komt Archi zijn eigen tape ‘Blessings & Life Lessons’, waar zijn vocals ook weer een return maken.
Dwayne werd niet ‘The Next MC’, maar het maakte hem tot wie hij vandaag is. Tripple-threat Archi kan produceren, rappen en zingen, maar bovenal is hij de definitie van nooit opgeven! Velen in zijn positie waren ermee gekapt, maar Archi bleef in zichzelf geloven. Gelukkig maar, want 9 jaar later staat hij voor de 3e keer bij 101 en brengt hij z’n 4e officiële project uit! ‘Surinaams Goud’ hoor je volgende week vrijdag, maar tune straks om 14.00 in bij zijn gloednieuwe Studiosessie voor een voorproefje…
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.