101Barz

ARTIKEL: Ander geluid uit de havenstad

  •  
03-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
RIICO ART WS
Eén keer per maand is het tijd om een nieuw talent in de Nederlandse rapgame aan jullie voor te stellen. Vandaag is het zo’n dag, want vanmiddag droppen wij een nieuwe editie van Talent van de Maand. Het is deze keer tijd voor een uitstapje naar Rotterdam, want dat is de stad die deze rapper represent. We hebben het over Riico!
Voor de Rotterdamse rapper heeft muziek sinds kleins af aan al een grote rol gespeeld in zijn leven. Hij herinnert zich stadsgenoten Winne en Feis als de artiesten die hem op jonge leeftijd aanstaken met de liefde voor rap. Het kwam dichterbij voor hem en hij begon op de basisschool al met het schrijven van teksten. Langzaamaan rolde hij in de game door hard te werken en dat is hij van plan om te blijven doen.
In 2018 vervolgens, besloot Riico om zijn eerste tune op Spotify te droppen. Het begon met ‘Don’t Sleep’, waarna hij dat jaar nog drie tracks uitbracht. De meeste streams pakt hij dat jaar op de track ‘Mindstate’. De inhoud van zijn teksten gaat dan vooral over zijn grind. Het harde werken om te komen waar hij wil zijn. Riico zit niet stil, houdt geen weekend en schrijft door.
Toch kan de oplettende volger van 101Barz Riico al kennen van zijn muziek vóór 2018. Het jaar daarvoor namelijk, doet hij mee aan de Rotjoch United Talent Night en dat levert hem zijn eigen Blow-Out Sessie op. Hij sluit zijn en 101Barz’ jaar in stijl af met de laatste sessie van 2017. In 2019 staat hij vervolgens op de allereerste editie van Barz 4 Barz en in 2020 duikt hij weer op bij Barz. Hij is dan een samenwerking aangegaan met Crooks op ‘In de Nacht’ en die pokoe wordt geclipt door 101Barz.
Vandaag de dag is Riico veel bezig met het remixen van bestaande pokoes. Hij dropt zijn remixes op zijn Instagram-pagina, maar ook op Spotify blijft hij dit jaar releasen. Zijn meest recent uitgebrachte pokoe kwam onder de naam ‘Skeemers’, een track waarop hij solo komt en vertelt over zijn grind om te komen waar hij nu is. Met zijn uitverkiezing tot Talent van de Maand is het nu tijd om zijn naam definitief te vestigen. Vanmiddag om 16:00 uur leer je meer over hem, stay tuned!
Delen: