101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Alles figo met Figogang!

  •  
11-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1026 keer bekeken
  •  
Nederland is weer een formatie rijker met Figogang. Het vijf-koppige team uit Rotterdam heeft niet alleen raps voor je, maar ze kunnen veel meer dan dat. Van zang tot aan drill en van punchlines tot clubtunes. Ze wisselen verschillende stijlen af en maken die shit helemaal eigen. Na het droppen van een hoop muziek, zijn ze eindelijk bij Rotjoch in de studio om te laten zien wat ze in huis hebben.
Als je naar het YouTube-kanaal van Figogang gaat, dan zie je dat de eerste uploads inmiddels drie jaar oud zijn. Een hele EP met de naam #FIGOSEASON zag hierna het licht en geeft een goeie introductie voor de stijl van Figogang.
'Haal m'n nigga's van de straten en ik zet ze op stage!'
Je hoort de afwisseling tussen melodieën en bars, en je hoort tracks die op straat en in de club even hard aangezet kunnen worden.
Ze stonden niet lang stil na deze release en vooral afgelopen jaar begon het te lopen voor Figogang. Ze brachten ‘Sirenes/Lange Pijp’ uit samen met Qlas & Blacka en deze track wist meer streams binnen te dan de hele EP #FIGOSEASON.
'De straten zijn heet, dus doe maar relaxed!'
Tijd om in 2020 te versnellen. Ze begonnen dit jaar met de track ‘I’m In The Ghetto’ die zich in de hitlijsten wist te plaatsen. Vlak hierna brachten ze de korte EP ‘Salsa Drill’ uit. Misschien is dit wel de beste beschrijving van de muziek van deze groep…
Een mooi begin van 2020, dus het wordt hoog tijd voor die Wintersessie. Je checkt het om 14.00 op ons kanaal.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.