101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Alle releases van Week 49

  •  
10-12-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
Thumb wel wk 49

Dicecream dropt album; Latifah brengt emotie

Tijdens week 48 is er weer voldoende muziek uitgebracht in hiphop-Nederland. De kans is klein dat jij alles meekreeg van wat er verscheen en dus helpt 101Barz je een handje. Albums, EP's én losse tracks werden de voorbije week weer gedropt en onderstaand vind je alles terug.
Albums/EP's
Dicecream – Vrij (Album)
Vroeg tijdens vorige week bracht Dicecream een Albumsampler naar buiten van zijn toen nog aankomende album ‘Vrij’. Later in de week gaf hij de plaat dan officieel vrij, waarop samenwerking staan met onder anderen Big2 en Diggy Dex.

SLE VXF – Limbabwe (Album)
Het volgende album kwam voort uit een samenwerking tussen twee artiesten. Slenterprise en Victoire X Festus vormen de groep SLE VXF en bijdrages van onder anderen $KEER & BOO$ en Viccens voltooien het werk.


Paul Sinha – Adem In (EP)
Tijdens de Throwback Thursday van afgelopen donderdag keken we terug op Paul Sinha zijn tijd in de 101Barz-studio. Dit werd gedaan in aanloop naar de ‘Adem In’-EP en die kwam vorige week uit.

Fatah – Kwalijke Zaak (EP)
Vorige week kwam de track ‘Links Of Rechts’ al uit van Fatah, waarop hij samenwerkte met Lijpe. Die tune bleek een onderdeel van zijn EP ‘Kwalijke Zaak’ die kort erna uitkwam.

Justin Dey & Chris Neako – Trappin’ For A Reason (EP)
De voorbije week kwam de eerste EP onder het label 7 A.R.T.S. uit. Justin Dey en Chris Neako zijn de artiesten die erop samenwerken. De naam van de plaat luidt ‘Trappin’ For A Reason’.
Losse tracks 

Latifah – Papa
Artiest Latifah bracht een emotionele track uit. In het nummer ‘Papa’ spreekt ze een boodschap uit richting haar vader, waarover ze onlangs ook sprak met Humberto Tan.

Miggs de Bruijn – Plus
Ook Miggs de Bruijn is terug met nieuwe muziek. Tijdens de zomer bracht hij de track ‘Ariba’ nog uit en nu is hij terug met ‘Plus’.
 
Kempi – Internaat
De volgende track droeg Kempi op aan ‘alle jongeren in internaten en jeugdgevangenissen’. De naam van de tune is dan ook ‘Internaat’

Jason Futuristic – Cold Hearted II
Rapper Jason Futuristic waagde zich aan een freestyle op de instrumentals van Meek Will zijn track ‘Cold Hearted II’. De tune is een onderdeel van het album ‘CHAMPIONS’, welke Meek onlangs uitbracht.

Xony – My Way FT. Rasta G
Xony was ruim een week geleden te horen op ‘Killswitch’, de laatste release van CashCity. Toen ging hij de samenwerking aan met Mario Cash en nu is het tijd voor Rasta G. ‘My Way’ kwam daaruit.

Lange Frans – Marieke
De laatste track die Lange Frans uitbracht, ‘Vergeven’, bleek er een waarop veel gereageerd werd. De ervaren rapper richtte zich tot Baas B en vooral Lil Kleine en besluit tijdens een nieuwe track iets heel anders te doen. Op ‘Marieke’ heeft Frans het over zijn droomvrouw.
 
Donnie – Knalplanga
Donnie is terug en uiteraard keert dan ook de humor terug. Eerder blies Donnie de hype van de ‘snelle planga’ leven in en nu is het in aanloop naar oud en nieuw tijd voor ‘Knalplanga’.

Kosso – King Of The South
Ook Kosso blijkt de laatste tijd actief. Recent bracht hij de track ‘Goud’ nog uit en daarna zat hij niet stil. ‘King Of The South’ is de naam van zijn nieuwste tune.

Wawa – Werk Hard
De volgende rapper is een Belgische. Wawa is terug met nieuwe muziek, namelijk de single ‘Werk Hard’ en die is nu te streamen.

Figogang – Shooter Story
De volgende track in de lijst luistert naar de naam ‘Shooter Story’. Het nummer komt van Figogang en is een remix op ‘Die Young’ van Roddy Ricch.

SID – Middleman FT. Nomaya
Ook SID verschijnt wederom in de lijst van releases. Na vooral veel solotracks volgt nu een track waarop hij met zijn dochter Nomaya te horen is. ‘Middleman’ is de naam.

SXTEEN – Bonnie & Voorgoed 2
Eerder kwam SXTEEN met de track ‘She Loves It’ en nu is hij terug met nieuwe muziek. Er verschijnen deze week twee nieuwe tracks van hem in de lijst. ‘Bonnie’ en 'Voorgoed 2' zijn de namen van de nieuwe tunes.


Bolle G – Your Love
Bolle G bracht tijdens 2018 al meerdere tracks uit en dat stopt nog altijd niet voor december. Na zijn laatste track ‘Lit’ is het nu tijd voor ‘Your Love’.
 
Raymzter – Iets Om Te Haten
Binnenkort verschijnt het album ‘Van Gogh’ van Raymzter. Voordat het zover is, zullen we singles verschijnen die op de plaat komen. Ditmaal was het de beurt aan ‘Iets Om Te Haten’.

Mpes – yOu
Ook Mpes, onderdeel van Rotterdam Airlines, was toe aan nieuwe muziek. Nadat hij eerder te horen was op ‘Wake Up’, is dat nu ‘You’.

Alpha – Blackface
Eerder in 2018 was Alpha in samenwerking met Yung Internet te horen op de track ‘In De Buurt’ en nu was het tijd voor nieuw geluid. ‘Blackface’ is de naam van zijn nieuwste track.

Meer over:

#release, #magazine
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.