101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Aitch gaat de grens over

  •  
10-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
541 keer bekeken
  •  
Vandaag is het weer zover: een nieuwe studiosessie van 101Barz. De throwbacksessies van de afgelopen weken waren classic, maar niets gaat boven een verse sessie. Deze keer brengen we er niet zomaar een op je beeldscherm, want the UK is wéér in the building. Recent zag je JB Scofield al en nu is het tijd voor Manchester.
Bij de mensen die de hiphop in Engeland volgen, gaat er nu waarschijnlijk al een belletje rinkelen. We hebben het namelijk over Aitch, de nog altijd pas twintigjarige rapper die met zijn noncholante flow en houding grote stappen maakt in de rapscene daar. De jongeling was op tour in Nederland en dus kon hij niet anders dan een stop maken bij 101Barz.
Vanaf zijn zestiende à zeventiende jaar is hij actief in de rapgame en daarna ging het allemaal vrij snel voor hem. Naar eigen zeggen begon het écht te rollen sinds hij negentien was. Hij begon zijn carrière met rauwe grime, maar heeft door de Jaren het vermogen ontwikkeld om dat af te wisselen met een vibe die meer smooth is. Op die manier heeft hij meerdere wapens als artiest.
Zijn rapnaam komt voort uit zijn echte naam. Zijn naam is namelijk Harrison Armstrong, maar zijn voorletter, de H, kent in het Engels dezelfde uitspraak als Aitch. Alleen zijn initiaal vond Harrison ‘boring’ en dus koos hij voor de letterlijke uitspraak ervan. De naam van zijn grootste project tot nu toe, genaamd AitcH2O, is gebaseerd op een mix tussen zijn naam en het element water, welke gekozen werd omdat hij kan flowen als water.
Waar je Aitch verder van kan kennen, is zijn track met Sevn Alias. Op de zojuist benoemde plaat zette hij de track ‘Taste’ en later besloot hij hem te remixen. Hij zocht Nederland op en kreeg daar Sevn voor terug, een keiharde combinatie. Verder toonde hij zijn skills bij ‘Daily Duppy’, een UK-variant van 101Barz waar rappers studiosessies op komen nemen. Maar genoeg gepraat over de rapper uit Manchester, vanmiddag zie je hem in Hilversum!
Delen: