101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

Adf Samski is up next!

  •  
31-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
303 keer bekeken
  •  
Er zijn weinig artiesten die in zulke korte tijd zulke grote stappen hebben gezet. Het is nog geen half jaar geleden dat ADF Samski de videoclip uitbracht voor ‘No Hook’, maar we kunnen nu al niet meer om hem heen.
‘No Hook’ is de noorderling zijn startschot en zorgt ervoor dat hij naamsbekendheid opbouwt, maar het is de door Juvenile geïnspireerde flow met een eigen twist op het vervolg ‘No Hook 2’ die de hype rondom Samski helemaal aanwakkert.
No Hook 2 is ook de eerste samenwerking tussen ADF Samski en producer p.APE die we te horen krijgen. Al snel blijkt dat het niet bij één samenwerking zal blijven, ook de volgende twee singles ‘Breitling’ en ‘Ribba’ zijn geproduceerd door p.APE, en in zowel p.APE’s BPM item als Samski zijn Talent vd Maand item horen we dat de twee graag samenwerken en elkaars sound goed aanvullen.
Toch is het hoogtepunt van Samski zijn binnenkomst in de scene hiermee nog niet bereikt. Wanneer hij het funky Lady van Modjo flipt en dat combineert met een drill achtige vibe voor de video haalt hij met ‘No Hook 3’ binnen drie weken een miljoen views en is hij in een klap niet meer weg te denken uit de scene.
Hoewel zijn invloeden vooral lijken te komen van oldschool hiphop maakt Samski het duidelijk dat hij ook erg geïnspireerd wordt door de drillscene die rond 2012 ontstond in Chicago. Het lijkt dan ook een droom die uitkomt wanneer Samski en Ronnie Flex de video uitbrengen voor ‘Tot we vallen’, waarvan de productie is gedaan door DJ L, een grote naam in de begindagen van diezelfde Chicago drillscene met producties als Osoarragont van Lil Jay, With the Shits van LA Capone en Kill Shit van G Herbo en Lil Bibby op zijn naam.
Ondertussen wordt het duidelijk dat we ook de andere ADF leden in de gaten moeten gaan houden.  Na het introduceren van ADF Lucky op ‘Ribba’ werkt Samski op zijn laatste release ‘Bitches Ain’t Shit’ samen met ADF Ricky.
Net als de eerder uitgebrachte singles zal 'Bitches Ain't Shit' deel uitmaken van zijn eerste project ‘Fresh Prince Van Noord’. Het is nog niet duidelijk wanneer het project uitkomt, maar we hebben vandaag wel alvast de sessie voor je. De sessie gaat om 14:00 online en check je hieronder!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.