101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ADE Beats 2017 komt weer naar Amsterdam

  •  
10-10-2017
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
ADE

Artiesten, producers en andere professionals over de hiphopindustrie

Video
Het is alweer de derde editie van ADE Beats, het hiphop, bass en beats-platform van Amsterdam Dance Event. Volgende week vrijdag, 20 oktober, zullen verschillende invloedrijke mensen uit de industrie conferenties houden in de hoofdstad. Bezoekers van dit evenement kunnen hier netwerken en ervaringen opdoen die ze voor hun eigen carrière kunnen gebruiken. Het thema is This Is Not America en ADE Beats zal dus in het teken staan van de internationale hiphopindustrie. Wat er allemaal te doen is? Check het hieronder
This Is Not America
Kees de Koning is een van de sleutelfiguren in de Nederlandse hiphop en mede verantwoordelijk voor het grote succes van hiphop in de lage landen. Hij zal samen met de CEO van Island Africa, Romain Bilharz, het evenement openen met een gesprek over de mogelijkheden voor creatief talent en de veranderingen in het muzieklandschap. Dit globale thema wordt voortgezet door Adel Kaddar, die het management van MHD doet. Hij bespreekt met andere grote spelers in Europa de huidige hiphopmarkt. Sony Music houdt een panel over de invloed van latin urban en wat voor kansen er liggen binnen hiphop. In dit panel zijn o.a.  C. Tangana en Servana aan het woord.
Internationale producers  
JAE5 is de producer van J-Hus, een bekende naam uit de Britse scene. Hij komt uitleggen hoe hij zijn sound vormgaf die afrobeats, grime, dubstep, hiphop, dancehall en dance met elkaar mixt. Amp Fiddler is een producer uit Detroit die een mentor was voor de legendarische J Dilla. Hij was de man die de AKAI MPC-sampler aan J Dilla introduceerde en vertelt in een masterclass over zijn productietechnieken.
Commercieel
Er was een hoop te doen om het album Once Upon A Time In Shaolin van Wu-Tang Clan de afgelopen jaren. Projectadviseur Cyrus Bozorgmehr en initiator Cilvaringz vertellen in een Q&A over deze plaat en hoe het het duurste album ooit werd. Stephen White, de CEO van Dubset, vertelt over zijn bedrijf en hoe hij het mogelijk wil maken om het auteursrecht te laten gelden voor onofficiële remixes. Hij legt uit wat voor deals hij daarover sluit en wat de gevolgen zijn voor de muziekindsutrie. Leila Fataar introduceert het Platform 13 met een lezing hoe merken die bij een cultuur willen horen, ook aan deze cultuur moeten bijdragen.
Soundsystem-cultuur
Jillionaire is lid van Major Lazer, een van de grootste acts ter wereld. Hij heeft het tijdens zijn panel met Fellow en Rocky Wellstack over hoe wortels in de Caribische Soundsystemcultuur toegepast worden in de moderne popmuziek en hoe het zelfs het geluid van de hedendaagse pop heeft bepaald. Joey Le Soldat komt uit Burkina Faso en hij vertelt over de rapscene daar en de soundsystemcultuur die daar onderdeel van uitmaakt.
Eigen bodem
Natuurlijk kunnen de nationale acts niet uitblijven tijdens dit evenement. Broederliefde scoorde vorig jaar hit naar hit en wisten records te breken met Hard Work Pays Off 2 . Zij zullen tijdens ADE Beats praten over hoe ze hun zakelijk succes hebben aangepakt. Door de komst van internet is de mogelijkheid om een onafhankelijke artiest te zijn groter dan ooit. SMIB, Ruyzdael en Jebroer zullen uitleggen hoe ze dit doen. Linde Schöne, Latifah, ANBU en Yung Nelg gaan in gesprek met elkaar over hoe het is om artiest te zijn in 2017. De grootste producers van Nederland gaan in gesprek met Amsterdam Sound System over hun succes in de afgelopen jaren en hoe ze hun geld verdienen met het maken van beats. Jack $hirak, Esko, Project Money, Ramiks, Dopebwoy, Yung Felix, IliassOpDeBeat, Spanker en Monsif zullen allemaal de revue passeren.
In contact
Er is ook ruimte om in contact te komen met belangrijke mensen in de industrie. Tijdens Meet The Pro’s kunnen bezoekers demo’s of projecten geven aan vertegenwoordigers van labels, boekingskantoren en festivals. Ook is het mogelijk om vragen te stellen aan deze professionals. Ben je een producer? Neem dan je beats mee en participeer in de wedstrijd Demolition om prijzen te winnen. Kun je op de spot ook beats bouwen? AKAI geeft een challenge waarbij je in 10 minuten een beat moet bakken met een AKAI MPC. Ben jij het best, dan win je de allernieuwste MPC van dit merk.
Rotjoch
Onze eigen Rotjoch is ook aanwezig. Hij geeft samen met een van de 101Barz-redacteuren gouden tips en informatie over het opbouwen van een carrière in Nederland. Hij beantwoord specifieke vragen van rappers en producers en je kan er alleen komen op uitnodiging. Hoe? Als je kans wil maken om aan deze unieke strategie-sessie met Rotjoch mee te kunnen doen, koop een ADE Beats-ticket en e-mail een link naar je tracks op SoundCloud, Spotify op YouTube naar beats@amsterdam-dance-event.nl (geen mp3 of ander format). Ons team selecteert op basis van de e-mails de deelnemers.
Haal je tickets hier

Meer over:

#magazine, beats
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.