‘Wat Verdien Je?’ is een quiz over misschien wel het allerlaatste taboe in Nederland: de hoogte van je salaris.

Loon naar werken. Maar krijg je wel wat je verdient?

16-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
253 keer bekeken
  •  
Wat Verdien Je
Je doet hetzelfde werk als je collega. Je maakt even veel uren. Je werkt op hetzelfde niveau en je functioneert het zelfde. Maar toch. Het vermoeden blijft knagen dat je minder betaald krijgt dan je collega. Of erger nog, je weet het zéker. Mag dat? En hoe weet je nou of je krijgt waar je recht op hebt?
Het verschil in beloning is soms goed te verklaren. Toch komt het ook regelmatig voor dat beloningsverschillen van tafel geveegd worden met allerlei vage argumenten. Maar wat bepaald nou écht het verschil en is het verschil überhaupt terecht? De 'gelijkebehandelingswetgeving' maakt hierin gelukkig onderscheid. Namelijk tussen wel- en niet toegestaan salaris onderscheid. Laten we dat eens op een rijtje zetten:
Je werkgever mag wat betreft salaris, géén onderscheid maken:
Er zijn ook redenen die wel toegestaan zijn die het verschil in salaris maakt:
Denk je dat je minder betaald krijgt dan een collega en doen jullie hetzelfde werk? Ga dan het gesprek aan met je leidinggevende.
Wil je meer weten over beroepen en salarissen? Check dan hier de aflevering van gisteren. En ben je benieuwd of je salaris klopt? Doe dan de salarischeck van Wat Verdien Je.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.