Stichting Burgerinitiatief Nederland bestrijdt (verborgen) armoede

07-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
681 keer bekeken
  •  
photo_2022-12-07 13.08.34

Kinderverjaardagen, uitjes en schoolspullen zorgen bij veel Nederlanders die onder de armoedegrens leven voor stress. Stichting Burgerinitiatief Nederland helpt mensen die in (verborgen) armoede leven.

Leven onder de armoedegrens is moeilijk en stressvol, zeker nu voedselprijzen en rekeningen snel oplopen. Een grote groep Nederlanders die nu moeite heeft met rondkomen leeft daardoor in (verborgen) armoede. Voor die mensen is Stichting Burgerinitiatief Nederland opgericht. 

De vrijwilligers die hier werken helpen mensen met onder andere voedselpakketten, schoolspullen, kinderverjaardagen, activiteiten, groente en fruit. “Wij willen armoede bestrijden en een fijner leven geven aan iedereen die onder de armoedegrens leeft.” Om dat goed te kunnen doen helpen ze ook om contacten te leggen voor het krijgen van de juiste hulp. “Het is geen vrijblijvende hulp, mensen dienen wel zelf actief mee te werken aan het verbeteren van hun zelfredzaamheid.”

Wil je dit initiatief steunen of meer weten? Kijk dan op deze pagina.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.