Stichting Babyspullen: 'Iedere baby verdient een goede start'

21-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
454 keer bekeken
  •  
ww-babyspullen

Aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen via Stichting Babyspullen een gratis startpakket krijgen. 

Nadat je baby geboren is, wil je natuurlijk het liefste op een roze wolk belanden. Maar voor veel ouders in armoede is het ook een hele stressvolle tijd. Zo maken ze zich bijvoorbeeld zorgen of ze wel genoeg geld hebben om die week luiers te kopen. Deze ouders wil Stichting Babyspullen helpen. Landelijk zamelen ze gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Via diverse instanties verstrekken ze deze gratis aan minima-ouders in Nederland. Vorig jaar reikten ze 5.375 pakketten uit. 

'Hoe kom je aan al die spullen?' 

De stichting ontstond nadat oprichtster Marjolijn zelf jong moeder werd. Zij kreeg toen veel hulp van familie en vrienden. "Ik was mij extra bewust van wat het betekent als je dat niet hebt. Hoe kom je dan aan die spullen?", legt Marjolijn uit. "Twee kindjes rijker had ik veel spullen over. Ik zocht een plek waar ik alle verzamelde babyspullen kon brengen. Daar konden andere baby's nog makkelijk een goede start mee maken, dacht ik. Tot mijn verbazing was die plek er niet. En zo is het idee van Stichting Babyspullen geboren."  

Wil je deze stichting steunen? Klik hier voor meer informatie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.