De Warme Weken

Seine helpt inwoners Goor met gratis mobiele supermarkt

20-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
311 keer bekeken
  •  
ww-bestelbus

Een wit bestelbusje in Goor is voor veel inwoners in verborgen voedselnood een uitkomst. Het busje is een mobiele, gratis supermarkt. Een initiatief van Seine Braakman. 

"Het is een groot succes, we hebben al een paar keer bij moeten vullen", vertelt Seine. De mobiele supermarkt is bedoeld voor mensen in de Overijsselse stad Goor die het op dit moment moeilijk hebben door de inflatie en hoge energieprijzen. Mensen die onder het middeninkomen vallen en niet bij de voedselbank terecht kunnen. Het bestelbusje is onbemand en iedereen kan dus anoniem spullen uit de bus pakken. 

Doors Wide Open 

Op het busje staat de tekst 'Doors Wide Open', de naam van het initiatief van Seine. In de bus vind je een uitgebreid assortiment. Van producten voor het ontbijt tot een warme maaltijd. Maar ook dingen als schoolspullen, voer voor dieren en persoonlijke verzorgingsproducten. Het overgrote deel van de producten in de bus koopt Seine zelf in. "Om het te kunnen blijven volhouden zijn we ook zeker afhankelijk van donateurs." 

Wil je dit initiatief graag steunen? Klik dan hier voor meer informatie.