Rode Kruis: "400.000 Nederlanders in onzichtbare voedselnood"

20-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
755 keer bekeken
  •  
ww-rodekruis

De voedselnood in Nederland neemt snel toe. Het Rode Kruis schat dat op dit moment zo'n 400.000 mensen in onzichtbare voedselnood zitten én dat dit aantal alleen maar groter zal worden. Daarom deelt het Rode Kruis ontbijttassen en boodschappenkaarten uit.

Alleen al in 2022 deelde het Rode Kruis 190.000 boodschappenkaarten uit aan mensen in nood. De boodschappenkaart is een laagdrempelige vorm van hulp, waarmee je zelf kunt bepalen wat er in je koelkast ligt. Daarnaast deelt het Rode Kruis in verschillende provincies ontbijtpakketten uit. De pakketten hebben een waarde van €10 en gaan naar gezinnen waarvan de kinderen vaak met een lege maag naar school gaan. 

Geen hulp bij reguliere hulpverlening 

Met deze initiatieven helpt het Rode Kruis mensen die geen hulp vinden bij de reguliere hulpverlening. Omdat ze niet weten hoe, er geen recht op hebben, de stap niet durven zetten of omdat er een wachttijd is. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die niet mobiel genoeg zijn om een voedselpakket op te halen of gezinnen in armoede die een paar euro te veel verdienen om in aanmerking te komen voor voedselhulp.

Wil je deze actie steunen? Klik dan hier om naar de website van het Rode Kruis te gaan. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.