Robin Food serveert iedere dinsdag gratis maaltijden

21-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
281 keer bekeken
  •  
ww-robinfood

Vrijwilligers van Robin-Food koken iedere dinsdag een driegangenmenu in Nieuwegein. Gratis, voor de mensen die het nodig zijn. 

Robin-Food vindt het belangrijk dat de doelgroep een goede maaltijd krijgt. Iedere dinsdag slooft een team van vrijwilligers zich uit voor hun gasten. "Restaurantniveau wil ik het niet noemen, maar gewoon zoals vroeger: wat je at bij oma thuis. Een goede pot", legt Frans Kamps uit. 

De maaltijden zijn gratis én deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden. Daarna kunnen ze automatisch wekelijks aanschuiven. Kun je een keer niet? Dan kun je dat gewoon doorgeven. De maaltijden zijn bedoeld voor iedereen die het nodig heeft. Of je nu krap bij kas zit, dakloos, of eenzaam bent: iedereen mag aanschuiven. "Er kwam bijvoorbeeld ook een keer een floormanager van een bank. Hij wilde met mensen aan tafel zitten, waarmee hij normaal nooit aan tafel zou zitten. Natuurlijk gaf hij hier wel geld voor en zou hij zijn plekje zo afgeven. Maar dat kan dus ook." 

Meer weten? Of wil je dit initiatief graag steunen?
Klik dan hier.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.