5500 ouders ruilen kleding bij KrijgdeKleertjes

20-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
529 keer bekeken
  •  
ww-krijgdekleertjes

Van ruilen komt vaak huilen, maar niet bij KrijgdeKleertjes. Via dit initiatief ruilen ruim 5500 ouders kinderkleding bij de vleet. 

Iedere ouder zal het herkennen: één keer met je vingers knippen en je kind is weer uit z'n kledingmaat gegroeid. Er gaan vooral in de eerste jaren van een kind een hoop kleertjes doorheen en dat bracht oprichtsters Cerian van Gestel, Annelinde van Wouw, Annunziata Tanzarella en Tessie Vilé op een idee. Ze richtten KrijgdeKleertjes op. 

Inmiddels bestaat het ruil-initiatief al zo'n tien jaar en zijn er ruim 30 lokale ruilpunten verspreid over Nederland. Het concept is simpel: ouders nemen een tas te kleine kleding mee naar een ruilpunt en kunnen het daar gratis inruilen voor dezelfde hoeveelheid van een andere maat. Milieubewust én goed voor de portemonnee. Ook online kan er geruild worden. Voor 12 euro ben je een jaar lang lid van de site en kun je kledingpakketten maken en ruilen tegen verzendkosten.

Zou je graag willen helpen? Je kunt kinderkleding doneren bij een ruilpunt bij jou in de buurt, geld doneren óf vrijwilliger worden. Klik hier voor meer informatie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.