Iedereen Een Maaltijd: "Uit noodzaak ontstaan"

22-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
ww-iedereeneenmaaltijd

De Stichting Iedereen Een Maaltijd uit Zoetermeer is uit noodzaak geboren. Een concept voor mensen die tussen wal en schip belanden en zonder eten komen te zitten. 

"Slapen op een lege maag en niet weten hoe je je gezin moet voorzien van een warme maaltijd is vreselijk", vindt de stichting. Als je in voedselnood zit, kan het gebeuren dat je niet direct terecht kunt bij helpende instanties, zoals de voedselbank. Deze mensen, die tussen wal een schip vallen, probeert Iedereen Een Maaltijd in Zoetermeer te voorzien van een gezonde maaltijd. Bij de stichting kun je dagelijks terecht voor één zogeheten noodmaaltijd. Daarnaast probeert de stichting te achterhalen waar het misgaat en proberen ze de acute problemen met hun brede maatschappelijke netwerk op te lossen. 

Hoe kun je helpen? 

Iedereen Een Maaltijd is 's middags open als lunchroom, om kosten als huur te kunnen bekostigen. Je kunt dus een keer langsgaan om te lunchen. Daarnaast kun je een uitgestelde maaltijd kopen. Je betaalt dan voor een maaltijd, die iemand die in financiële nood later die dag krijgt. Daarnaast kun je ook doneren aan de stichting. Klik hier voor meer informatie. 

Delen: