Deze stichting helpt huisdieren van minima-gezinnen

28-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
460 keer bekeken
  •  
ww-dierenwelzijn

Een torenhoge dierenarts rekening komt nooit goed uit. Zeker niet als je krap bij kas zit. Voor hen is er Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

"Wij ervaren dagelijks hoe belangrijk een huisdier voor mensen is. Vooral mensen die sociaal eenzaam zijn en warmte en plezier vinden bij het huisdiertje", vertelt Liliane van Doorne, bestuurder van de stichting. Met de stichting helpen ze al negen jaar acuut zieke of gewonde honden en katten van eigenaren die aantoonbaar onvoldoende middelen hebben om hun geliefde huisdier te laten behandelen. Ze zijn hiervoor 24/7 op landelijke basis inzetbaar. Ze helpen minima, maar zien ook dat mensen met een AOW in de problemen komen.

Dierenartsen weten de stichting ook te vinden. Als er een dier in acute medische nood verkeert, kunnen zij het noodnummer van de stichting bellen. Met de donaties die de stichting krijgt, proberen ze zoveel mogelijk van die acute zorg te bekostigen.  "Een dier dat weer op de pootjes staat en terug mag naar de eigen baas in zijn vertrouwde omgeving is onbetaalbaar. En voor ons werk de kers op de taart", vertelt Liliane. 

Wil je deze stichting steunen? Klik hier voor meer informatie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.