De Roze Hulp zet zich in voor iedereen die het nodig heeft

02-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
369 keer bekeken
  •  
DE ROZE HULP DEF

Hulp voor iedereen die het nodig heeft. Dat is waar Stichting De Roze Hulp voor staat.

Wat begon als een initiatief tegen menstruatie-armoede, is inmiddels uitgegroeid tot een initiatief voor iedereen die het nodig heeft. Stichting De Roze Hulp helpt door middel van Mentruatie Uitgiftepunt Kasten (MUP-kasten), een voedselkast en traktatie-, feestjes- en verjaardagsboxen. "Wij kunnen niet de problemen weg nemen, maar we kunnen wel steun bieden."

MUP-kasten

Wist jij dat bijna één op de tien meisjes in Nederland weleens te weinig geld heeft voor menstruatieproducten? Dit is een groot probleem waar steeds meer mensen iets aan willen doen. Zo ook Leanne Noordover, oprichtster van Stichting De Roze Hulp. Dankzij Leanne staan er op dit moment 34 MUP-kasten op verschillende plaatsen in de Bollenstreek. Bijvoorbeeld in Sassenheim, Hillegom en Lisse. De meest recente adreslijst van MUP-kasten vind je op de Instagram of Facebook pagina van Stichting De Roze Hulp.

Voedselkast

Op 1 december 2022 is de voedselkast van Stichting De Roze Hulp officieel geopend door de wethouder van de gemeente Teylingen. De voedselkast is gevuld met de nodige levensmiddelen voor mensen die hun eten (bijna) niet meer kunnen betalen. De kast is voorzien van zowel mensen- als dierenvoeding.

Traktatie-, feestjes- en verjaardagsboxen

Armoede treft ook veel kinderen. Daarom kun je bij Stichting De Roze Hulp ook traktatie-, feestjes- en verjaardagsboxen aanvragen. De boxen zijn voorzien van alle benodigdheden voor een geslaagde verjaardag. Zo kunnen alle kinderen een leuke verjaardag vieren!

Wil jij Stichting De Roze Hulp steunen met een donatie? Of woon je in de buurt en kun je producten missen? Klik hier voor meer informatie!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.