Boezemvriendinnen zamelen bh's in

21-11-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1758 keer bekeken
  •  
ww-boezemvriendinnen

Geen geld voor een bh? Dan kun je bij Boezemvriendinnen Angelique Borghuis en Eline de Koning terecht. 

De Friezinnen kwamen via hun werk allebei met vrouwen in contact die heel weinig geld hebben. "We vroegen ons af hoe zij aan geen goede bh kunnen komen", legt Eline uit. Voor een goede bh ben je namelijk al snel zo'n 30 euro kwijt, dat is veel geld als je een krap maandbudget hebt. "We besloten bh's in te zamelen en organiseerden pasochtenden, waar vrouwen met een smalle beurs gratis bh's van goede kwaliteit kunnen uitzoeken." 

'Steeds meer hulp' 

Het initiatief wordt dankbaar ontvangen en dat motiveert Angelique en Eline. "Ons doel is om in de toekomst deze actie ook in andere plaatsen te helpen opzetten", vertelt Eline. "We krijgen steeds meer bh's, maar ook hulp van bijvoorbeeld lingeriewinkels die voor ons inzamelen of doneren. En vrouwen die bij ons een bh hebben gekregen, helpen ons daarna bij het sorteren en organiseren. Zo kunnen we doorgroeien." 

Wil je deze actie steunen? Bh's kun je doneren bij Wijkcentrum Aldlân, Salmonszegel 99, 8935 SC Leeuwarden. Klik hier voor meer informatie. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.