Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Vroege Vogels en andere dieren | Podcast

De podcast “Vroege Vogels en andere dieren” wordt gepresenteerd door bioloog Auke Florian Hiemstra van Naturalis en Anneke Naafs van Vroege Vogels. Zij ontvangen elke week een hoofdgast om te vertellen over een specifiek dier. Dieren die je dagelijks zou tegen kunnen komen, maar waar je zeker weten nog niet alles over weet. Want hoe paart een regenworm, hoe maakt een zeearend een nest en hoever vliegen meerkoeten? Elke week staat een ander dier centraal. Elke zondag vanaf 9.30  is deze speciale podcast te beluisteren via de NPO Radio1 of via je favoriet Podcast App:

En wil je zelf een dier nomineren om in het spotlicht van onze podcast te komen? Dat kan door bijvoorbeeld een mailtje te sturen of via onze sociale kanalen.
Aflevering 3: De egel, die nu uit z’n winterslaap komt, is het oudste zoogdier ter wereld. Of toch niet? Egelonderzoeker Merel Klaarmond doet uit de doeken hoe de stekelige egels paren, en hoeveel stekels dit dier eigenlijk heeft. Daarnaast onthult paleontoloog Jelle Reumer of de egel wel of niet evolutionair gezien het oudste zoogdier is.
Aflevering 2: Waarom de regenworm het meest charismatische dier op aarde is! Hoe lang kan een regenworm worden? Hoeveel zijn er eigenlijk? Auke-Florian Hiemstra en Anneke Naafs horen van wormenonderzoeker Ingrid Lubbers waarom de regenworm een charismatisch dier is.
Aflevering 1: Waarom is de reusachtige zeearend zo dol op ons kleine kikkerland? Te gast is Nienke Beintema, bioloog, wetenschapsjournalist en schrijver van het boek: “De Zeearend”.  

Abonneer je op de podcast:


Naast deze speciale podcast zijn onze Vroege Vogels radio-uitzendingen terug luisteren als podcast via alle kanalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.