Vroege Vogels

Over Vroege Vogels

VV-team_2

Dierenwelzijn, milieu, klimaat en natuur in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu in Nederland. Op zondagochtend zijn wij altijd te beluisteren op NPO Radio1 en tijdens het tv-seizoen zaterdagavond te zien op tv op NPO 2. Naast het programma Vroege Vogels op radio en tv belichten we natuurlijk ook online alle thema’s.

Word elke zondagochtend samen met een half miljoen andere Nederlanders wakker tussen geluiden van fluitende vogels, burlende edelherten, klassieke muziek en de stem van Vroege Vogels’ presentator Menno Bentveld. En zaterdagavond laten we op tv de natuur zien zoals je die nooit eerder zag. Van de eerste wolf in Nederland tot een kijkje in het nest van een ijsvogel. We gaan op zoek naar de zeldzaamste diersoorten, zoomen in op het allerkleinste leven en doen verslag vanaf de mooiste locaties in Nederland.

Online zorgt de enthousiaste Vroege Vogels community dagelijks voor een enorme selectie aan prachtige natuurfoto’s en video’s. Kom in contact met meer natuurliefhebbers! Op het forum van onze site kun je makkelijk een natuurvraag stellen en beantwoorden. Via de Vroege Vogels nieuwsbrief en Facebook blijf je altijd op de hoogte van het laatste natuur- en milieunieuws.

Voor de verschillende onderdelen zoeken we regelmatig stagiaires die van aanpakken weten met een liefde voor natuur en milieu. Stage worden geregeld via Mediastages. Kijk op de website Mediastages.nl voor ons actuele aanbod.

Vroege Vogels Radio: zondag NPO Radio1 van 7.00 tot 10.00
Vroege Vogels TV: zaterdag NPO 2 vanaf 19.15

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.