Vroege Vogels

Leeuw gedood in dierentuin Leipzig

  •    •  
28-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leeuwin.jpg
In de dierentuin van Leipzig zijn donderdagmorgen de leeuwen Majo en Motshegetsi uitgebroken. Het is een van de twee fataal geworden, meldden Duitse media. Er was volgens een woordvoerster van de dierentuin geen publiek in gevaar omdat de zoo nog niet open was. Politie en het personeel zijn er na uren in geslaagd het katachtige gevaar te bedwingen.

Verdoving werkte niet

Eén leeuw werd rond 11.30 terug naar zijn hok gedreven en de ander is uiteindelijk doodgeschoten, toen de verdoving die hem met een geweer was toegediend, niet bleek te werken. De directeur van de dierentuin Jörg Junhold noemde het volgens de Leipziger Volkszeitung ,,een tragische afloop''.

Jonge dieren

Hoe de leeuwen buiten hun verblijf zijn gekomen, is niet duidelijk. Mogelijk dreef nieuwsgierigheid de jonge dieren, want ze waren pas een maand in Leipzig. Ze moesten nog wennen. Na drie weken binnen wennen aan de omgeving en de dierenverzorgers, mochten ze circa een week geleden naar het buitengedeelte van hun verblijf.
Het was niet de eerste keer dat Leipzig met leeuwen worstelde. Tijdens een groot feest in oktober 1913 rond de verjaardag van een slag tegen Napoleon, ontsnapten zes leeuwen uit hun verblijf, dat eigendom was van een particulier. Dit ontketende er honderd jaar na de Volkerenslag bij Leipzig (1813), de 'Leeuwenjacht van Leipzig'. Geen van de zes dieren overleefde het.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.