Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Leeuw gedood in dierentuin Leipzig

28 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
leeuwin.jpg
In de dierentuin van Leipzig zijn donderdagmorgen de leeuwen Majo en Motshegetsi uitgebroken. Het is een van de twee fataal geworden, meldden Duitse media. Er was volgens een woordvoerster van de dierentuin geen publiek in gevaar omdat de zoo nog niet open was. Politie en het personeel zijn er na uren in geslaagd het katachtige gevaar te bedwingen.

Verdoving werkte niet

Eén leeuw werd rond 11.30 terug naar zijn hok gedreven en de ander is uiteindelijk doodgeschoten, toen de verdoving die hem met een geweer was toegediend, niet bleek te werken. De directeur van de dierentuin Jörg Junhold noemde het volgens de Leipziger Volkszeitung ,,een tragische afloop''.

Jonge dieren

Hoe de leeuwen buiten hun verblijf zijn gekomen, is niet duidelijk. Mogelijk dreef nieuwsgierigheid de jonge dieren, want ze waren pas een maand in Leipzig. Ze moesten nog wennen. Na drie weken binnen wennen aan de omgeving en de dierenverzorgers, mochten ze circa een week geleden naar het buitengedeelte van hun verblijf.
Het was niet de eerste keer dat Leipzig met leeuwen worstelde. Tijdens een groot feest in oktober 1913 rond de verjaardag van een slag tegen Napoleon, ontsnapten zes leeuwen uit hun verblijf, dat eigendom was van een particulier. Dit ontketende er honderd jaar na de Volkerenslag bij Leipzig (1813), de 'Leeuwenjacht van Leipzig'. Geen van de zes dieren overleefde het.
Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar