Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jan Terlouw gaat door met zijn missie

6 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Jan Terlouw

© Uitgeverij De Kring

Terwijl er in Madrid druk wordt gepraat over het klimaat gaat oud D66 politicus Jan Terlouw onverminderd door met zijn missie: stop me de fossiele brandstoffen! Het is te lezen in zijn onlangs verschenen essay ‘Natuurlijk, een pleidooi voor duurzaamheid’.


Klimaatverandering

Hij is bezorgd, want de natuur is in gevaar. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, heeft de mens in de afgelopen eeuwen in rap tempo verwoest. Klimaatverandering is een feit, het is de hoogste tijd voor drastische maatregelen.

Ode aan de natuur

‘Natuurlijk’ is een ode aan de natuur en een vurig pleidooi om de aarde in betere staat achter te laten voor volgende generaties. Een circulaire economie en duurzame energie liggen binnen handbereik, als de politiek echt leiding gaat nemen. En door de mensen goed voor te lichten. Om dit te bereiken gaat Jan Terlouw onverminderd door met met schrijven.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar