Vroege Vogels

Cabaret in het mos met Paulien Cornelisse - deel 2

  •  
15-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
171 keer bekeken
  •  
Paulien Cornelisse en Klaas van Dort

© fotograaf: Merlijn Schneiders

Met een karretje vol mossen rijdt ze het podium op: cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse. De plantjes vervullen een hoofdrol in haar huidige show. Ze streelt ze zacht, fluistert hun namen: vetmos, echt vetmos, ruig haarmos, lucifermos, bruin achterlichtmos en vertelt haar publiek hoe gelukkig ze wordt van deze kleine plantjes. Deze week deel 2.

Commercie

Paulien Cornelisse wandelt ook in het tweede deel van de reportage samen met mossenkenner Klaas van Dort door het Amsterdamse Vliegenbos.  Ze vertelt hem over hoe zij zich verbaast over de rol van mos tijdens de kerstdagen. In de schappen van winkels liggen de mossen, geverfd in allerlei kleuren, zo van de vlaktes in IJsland geplukt. Ook Klaas van Dort is niet blij met deze vercommercialisering van zijn favoriete plantje.
Verder vertelt Klaar dat hij een nieuwe korstmos heeft ontdekt.
strip1
strip2
strip3
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Sebasfotogrf
Sebasfotogrf17 mrt. 2019 - 10:47

Wat een heerlijk item is dit, over mooi os. Of mossig mooi. Nu wil het geval dat tijdens de kunstmanifestatie 'Verloren Land' (die was van 2 mei t/m 13 juni in het jaar 2004 in de stad Hoorn) de kunstenaressen Lisanne Sloots en Loes Kater een heel inspirerende en informatieve wandeling langs allerlei plekken in Hoorn waar mos op muren, bomen en kademuren te zien is. Schrijver en kunstenares Emily Kocken schreef er een mooie gedicht bij. Wellicht hebben ze in het archief van de Kunstenaarsvereniging Hoorn & Omstreken (in De Boterhal) nog een extra exemplaar over van het boekje dat bij de wandeling werd gemaakt. En anders maak ik wel een scan voor Paulien Cornelisse. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.