BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Vier Handen Op Eén Buik - Reactie NRC

Wij zijn onder de indruk van het artikel dat NRC vandaag heeft geplaatst over het programma Vier Handen Op Eén Buik. BNNVARA komt in dit artikel als omroep erg zakelijk en weinig invoelend over, terwijl dit programma en deelnemers daaraan ons zeer aan het hart gaan. Juist omdat we ons bewust zijn van de kwetsbaarheid van deze meiden met wie we het programma maken vinden we het belangrijk te benadrukken dat dit programma integer en met zorg gemaakt wordt door producent Skyhigh TV.
Met het programma Vier Handen Op Eén Buik willen we laten zien hoe pittig het leven van tienermoeders is, maar vooral ook de ontwikkelingen die de meiden doormaken gedurende deze periode in hun leven. Wij proberen ze daarbij met behulp van de betrokkenheid van de bekende moeder een zetje in de goede richting te geven. Er zijn veel jonge ouders die met tevredenheid terugkijken op hun deelname aan Vier Handen Op Eén Buik. Het programma brengt jonge mensen in beeld die knokken om hun leven en dat van hun kind een goede wending te geven. Dat krijgen ze bijna altijd voor elkaar en daar kunnen we als kijker een voorbeeld aan nemen.
Er zijn door NRC enkele tienermoeders en hun partners gesproken die heftige ervaringen achter de rug hebben. Deze ervaringen hebben we in het programma ook in beeld gebracht. Dat deze stellen daar nu negatief op terug kijken betreuren we als makers van dit programma ten zeerste.
Producent SkyHigh TV maakt dit programma al vijf seizoenen in opdracht van BNNVARA en is gevoelig voor de kwetsbaarheden van de jonge moeders. We evalueren het programma continue en spelen accuraat in op reacties en ervaringen. Zo besloten we al snel de professionele betrokkenheid van officiële instanties meer in beeld te brengen, geven we de moeders in spé advies over social media en hebben we de screening van de meiden vooraf aangescherpt. Vanuit onze missie zien wij deze serie ook als educatieve serie voor de jonge doelgroep. Fragmenten van het programma worden regelmatig gebruikt door verschillende zorginstellingen ten behoeve van voorlichting.