Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Waarom stopt BNNVARA met het versturen van een acceptgiro?

Negen van de tien mensen die een factuur met acceptgiro ontvangen, betalen deze online. Daarom wordt de acceptgiro met ingang van 1 juni 2023 in heel Nederland afgeschaft. Dit is een beslissing van Currence, de producteigenaar van de acceptgiro.

Ik betaalde mijn contributie via een acceptgiro, dit kan niet meer. Hoe moet ik mijn contributie nu betalen?

Je ontvangt jouw factuur per e-mail of per brief. Er zijn drie verschillende manieren waarop betaling van deze factuur mogelijk is:

  • Door een overboeking via internet- of mobiel bankieren;
  • Door de QR-code in de factuur met een tablet of smartphone te scannen;
  • Liever zorgeloos betaalgemak? Kies dan voor automatische incasso. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Publieks- en Ledenservice via contact@bnnvara.nl of 0900-0123.

Hoe kan ik betalen via internet- of mobiel?

Neem hiervoor de gegevens over van de factuur die je per e-mail of brief hebt ontvangen. In deze factuur staat alle betaalinformatie. Check voordat je gaat betalen altijd of alle gegevens juist zijn ingevuld.

Hoe kan ik een QR-code scannen?

Met de camera of QR-scanner van een smartphone of tablet kan de QR-code gescand worden. Bij gebruik van een oudere Android telefoon kan het nodig zijn om een gratis QR-scan app te downloaden. Na het scannen van de code wordt je doorverwezen naar beveiligde online betaalomgeving van BNNVARA. Daar kun je nogmaals zien waarvoor en hoeveel je moet betalen, al jouw gegevens zijn al voor je ingevuld. Je kan jouw contributie vervolgens via iDEAL betalen. 

Is betalen via een QR-code veilig?

Ja. De QR-code die BNNVARA meestuurt, is veilig en bevat een versleuteling van het betaalkenmerk en een directe url-verwijzing naar de beveiligde online betaalomgeving van BNNVARA.

Ik wil niet online bankieren, hoe moet ik dan betalen?

Dit kan door zelf een overboeking te doen bij de bank. Vermeld wel altijd het betalingskenmerk. Dan weten wij waarvoor er is betaald. Het betalingskenmerk staat op de factuur. 

Hoe kan ik via een automatische incasso betalen?

Met een automatische incasso schrijven wij de contributie binnen de afgesproken termijn automatisch af van de rekening. Voor het afsluiten van een automatische incasso, neem contact op met onze afdeling Publieks- en Ledenservice via contact@bnnvara.nl of 0900-0123. We zijn op werkdagen, tijdens kantooruren bereikbaar.