Seks & Drugs woordenboek

Truffels

Truffels, klinkt lekker. Maar niet bepaald een culinair hoogstandje. Je gaat er wel onwijs van trippen. Ook best gezellig.

Truffels worden vaak vergeleken met paddo’s. Toch zijn ze niet hetzelfde. De truffels die je in de smartshop koopt zijn een soort verdikte schimmeldraadjes die onderaan een paddenstoel in de grond groeien. Deze kun je in de smartshop kopen. Een tripervaring met truffels kan alle kanten opgaan. Het kan mooi zijn maar ook eng. De effecten hangen af van het soort en de sterkte. Maar ook van je lichaamsgewicht en hoe je je voelt. Je begint de effecten ongeveer 30 tot 60 minuten na de inname te voelen en na 4 tot 6 uur is het uitgewerkt. De heftigste pieken van je trip ervaar je de eerste twee uur.

Gebruik
- Je kunt truffels eten, roken (alleen als ze gedroogd zijn), thee van trekken of zelfs soep van maken.
- Het heeft geen zin om twee dagen achter elkaar truffels te gebruiken. Je lichaam ontwikkelt namelijk onmiddellijk tolerantie op.
- Wacht minstens 3-4 dagen voordat je weer truffels gebruikt. Dan is er kans op hetzelfde effect.
- Meeste gebruikers wachten enkele weken of maanden voordat ze een nieuwe trip plannen, zo blijft de ervaring bijzonder.

Dosering
Het is lastig om een duidelijke dosering aan te geven, truffels kunnen flink variëren in sterkte. Er is een groot verschil tussen gedroogde en verse truffels. Gedroogde zijn drie keer zo sterk. Mensen reageren anders op gelijke doseringen, dit heeft te maken met lichaamsgewicht en de sterkte van de truffels.

Risico’s
- Verandering in zintuiglijke waarneming
- Verandering in stemming
- Verandering in tijdsperceptie
- Verandering in denkprocessen
- Milde stijging hartslag en verhoging bloeddruk
- Transpireren
- Duizeligheid
- Misselijkheid

Zien hoe Nellie tript op truffels in Drugslab?