Seks & Drugs woordenboek

Spanken

Spanken is iemand billenkoek geven. Dit kan door iemand op de kont te slaan tijdens het seksen.

Sommige mensen vinden pijn niet fijn en moeten er daarom niks van weten. Maar misschien vind jij het wel een toevoeging aan je seksleven. Je kan dan ook een stapje verder gaan. Door je sekspartner over je knie te leggen en op de blote billen te slaan bijvoorbeeld. Dit kan met de vlakke hand of een attribuut zoals een zweepje. Sommige mensen vinden spanking lekker, omdat er endorfine in je hersenen vrijkomt. Hierdoor krijg je een natuurlijke high. Spanking is een vorm van (soft-) BDSM .

Consent
Maar je slaat natuurlijk niet zomaar iemand op de kont. Daarom is het belangrijk om vooraf samen het een en ander af te spreken. Waarmee iemand je mag slaan bijvoorbeeld. En wat het stopwoord is (dit kan van alles zijn). Ook is het heel belangrijk dat je niet meteen heel hard slaat, maar het rustig opbouwt. Als het dan te veel pijn doet, kan degene die billenkoek krijgt het stopwoord roepen. De gever moet dan stoppen.  

Billentroost
Het kan lekker zijn als de huid na een klap zachtjes wordt gestreeld, gekust of gekieteld met een veertje. De huid is dan namelijk veel gevoeliger.