Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Puistjes

Zo’n grote witte kop op je voorhoofd of een rooie snoet van de acne? Puisten, zouden verboden moeten worden. Maar helaas. Heel veel mensen hebben er last van. De meeste kans op puistjes heb je tijdens de puberteit. Dan razen de hormonen door je lijf en dit kan zorgen voor acne. Er zijn allerlei middeltjes op de markt, maar de meeste puistjes laten zich niet wegsturen. Je zult geduld moeten hebben. Blijf er in elk geval zoveel mogelijk vanaf, dan kun je het niet erger maken of verder verspreiden.

Vies of schoon
Je kunt ook (meer) puistjes krijgen als je je beddengoed te weinig verschoont. Dan gaat het vooral om je kussensloop. Vervang die een of twee keer per week. Teveel en te vaak je gezicht wassen is ook geen goed idee. Was je gezicht in de ochtend en in de avond, dat is meer dan genoeg. Zorg ook dat je genoeg water drinkt, minimaal twee liter per dag. Dat reinigt je huid van binnenuit.

Hulp nodig?
Wordt het niet minder, wat je ook doet? Ga dan vooral eens bij je huisarts langs. Die kan je doorverwijzen naar een dermatoloog.

Artikelen

Afbeelding van Wat kan je doen tegen puistjes? | Emma’s Peepshow

Wat kan je doen tegen puistjes? | Emma’s Peepshow

26 dec 2018
Sfeerbeeld BNNVARA programma's