Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Prikpil

Als je geen zin hebt om elke dag de pil te slikken, dan kan je de pil ook laten injecteren. Dit kan bij je huisarts of een gynaecoloog. Je bent dan voor drie maanden beschermd tegen zwangerschap. De prikpil is hartstikke betrouwbaar, de kans op zwangerschap is 0,3%. Ook bij overgeven of diarree blijft de prikpil gewoon haar werk doen. De pil is geschikt voor vrouwen vanaf 18 jaar.

Overleg met je arts
De prikpil kan nadelen hebben. Als je bijvoorbeeld a-relaxed wordt van de hormonen die je ingespoten krijgt, dan duurt het drie maanden voordat ze uit je bloed zijn. En als je na een tijdje stopt met de prikpil, kan het een tijd duren voordat je weer normaal ongesteld wordt en dus vruchtbaar. Soms zelfs negen maanden. Overleg daarom altijd met je huisarts welke anticonceptie het beste bij jou past. En vergeet niet, de prikpil beschermt niet tegen soa’s!

Artikelen

Afbeelding van Dit zijn alle alternatieven voor de pil

Dit zijn alle alternatieven voor de pil

26 sep 2018
Sfeerbeeld BNNVARA programma's