Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

PMMA

De hele-mond-vol-versie is para-methoxymethylamfetamine, maar om je tong wat rust te geven kun je ook PMMA zeggen. PMMA is een levensgevaarlijke stof die in XTC-pillen kan zitten. Je pil is dan vervuild. PMMA lijkt qua werking op MDMA, maar de risico’s zijn veel schadelijker en heftiger.

MDMA VS. PMMA
Het verschil tussen MDMA en PMMA zit hemin tijd van inwerking. Als je pil is vervuild met PMMA en je denkt dat je al hard aan het knallen bent op de MDMA van je pil, let dan op! De PMMA gaat ook nog zijn werk doen. Pas uren nadat een pil is ingenomen kan je lichaam er op gaan reageren. Neem dus niet bij. Ook als je het idee hebt dat de dosis laag is of dat je nog niet zo hard gaat. Het echte knal moment gaat nog komen. Wanneer je teveel MDMA en teveel PMMA in je lichaam hebt kan dit levensgevaarlijke gevolgen hebben.

Risico’s
Het gevaar zit hem dus in te veel nemen omdat je denk dat je pil te weinig effect heeft. PMMA kent veel heftige negatieve fysieke reacties. Het gebruikelijke tandengeknars en kaakgeklem blijkt een lachertje. Ook blijft het niet bij het hoge knuffelgehalte en de neiging om iedereen te vertellen hoeveel je van ze houdt. Bij een lage dosis krijg je eerst een energiek en licht opgewekt gevoel. Wanneer je meer neemt zal je hartslag sterk versnellen en je lichaamstemperatuur heel snel stijgen. Hierdoor kun je misselijk worden, moeite krijgen met ademen en last krijgen van stuiptrekkingen. Voor je lichaam is deze stof heel erg gevaarlijk. Je bloeddruk verhoogt waardoor je een epileptische aanval kan krijgen en in coma kan raken. In geval van een overdosis kan je hierdoor zelfs overlijden.

Test, test, test
Het is daarom heel belangrijk om je drugs te laten testen voor je ze gebruikt. Ondanks dat het officieel verboden is om MDMA-pillen op zak te hebben, kun je je pil wel anoniem laten testen. Dat kan op 25 plaatsen in Nederland. Lees hie r hoe en waar. En pas op met het gebruik van XTC in combinatie met andere drugs of alcohol.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's