Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Plasbuis

De plasbuis, pisbuis of urinebuis: deze buis vervoert je urine uit de blaas naar buiten. Iedereen heeft er eentje, al zijn er wel wat verschillen tussen man en vrouw.

Poezen
De uitgang van de plasbuis zit tussen de clitoris en de ingang van de vagina . Dit kan wel eens voor problemen zorgen. Er kan bijvoorbeeld wat sperma of ander lichaamssap inkruipen tijdens of na de seks. Nee, hier word je niet zwanger van, maar het kan wel zorgen voor een blaasontsteking of erger. De lengte van de plasbuis is bij vrouwen namelijk maar zo’n 3 cm. Tip van de dag: plas na de seks altijd even. Niet zo romantisch, wel zo verstandig. Tip van de week: Veeg altijd van voor naar achter je poes/kont af, zo voorkom je dat bacteriën rond je anus bij de plasbuis in de buurt komen.

Piemels
De piemel is een interessant apparaat, om verschillende redenen natuurlijk. Maar in tegenstelling tot de poes heeft de piemel een buis voor plas en sperma. Nou zal een man minder snel problemen met z’n blaas krijgen, zijn plasbuis is namelijk gemiddeld zo’n 20 cm lang. Maar er zijn andere dingen waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste is een vernauwing van de plasbuis. In dat geval kun je weinig urine kwijt en ontstaan er in de buis problemen. Je krijgt pijn en je blaas kan de urine niet goed meer verwerken. Zo’n vernauwing kan alleen in het ziekenhuis worden verholpen.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's