Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Pijn bij vrijen

Zowel mannen als vrouwen kunnen pijn hebben tijdens het neuken. En dat hoort niet. Als je seks hebt, hoort dat - mits je daar zelf bewust voor kiest - nooit pijn te doen.

Psychische oorzaak
De oorzaak van de pijn kan psychisch of lichamelijk zijn. Je bent bijvoorbeeld niet helemaal ontspannen. Wat dan kan helpen, zijn ontspanningsoefeningen, een lekkere warme douche van tevoren of een lange massage. Heb je moeite met seks omdat je eerder een nare seksuele ervaring hebt gehad? Praat er dan over met iemand die je helemaal vertrouwt, je huisarts of anoniem via sense .

Vaginisme of geen vaginaal kanaal
Als je als vrouw vaginisme hebt, betekent dit dat de spieren van je vagina zo gespannen zijn dat er weinig of niks in kan. Dit verschilt per vrouw. Bij de een kan er wel nog een tampon in, bij de ander is zelfs dit niet te doen. Dit kan komen door angst, negatieve gedachten of andere klachten. De oorzaken kunnen dus psychisch en lichamelijk zijn.Probeer je wel iets in je vagina te stoppen? Dan spannen de bekkenbodemspieren zich zonder dat je doorhebt heel erg aan. Naar schatting heeft 18% van de Nederlandse vrouwen er weleens last van, 5% regelmatig of vaak. Ook zijn er vrouwen die geen vaginaal kanaal hebben en om die reden heel moeilijk seks kunnen hebben. Dit wordt veroorzaakt door het MRKH-syndroom.

Nat so nice
Ook kan het zijn dat je nog niet nat genoeg bent. Dit komt meestal omdat je te snel gaat. Zorg daarom altijd voor een goed voorspel. Zorg dus dat de piemel niet te snel in de vagina gaat. Neem de tijd, ook al ben jij er misschien al wel helemaal klaar voor. Praat met elkaar en geef aan wanneer het wel of nog niet kan. Tijdgebrek en toch van bil? Wees dan niet te zuinig met glijmiddel . Je kunt eventueel ook een beetje spuug gebruiken, maar dat droogt erg snel weer op.

Knock, knock, who’s there?
Het kan bij een vrouw behoorlijk pijn doen als een piemel te diep in haar vagina gaat. Dan wordt namelijk de baarmoedermond aangetikt en dat is een gevoelige plek. Vooral in het begin van een vrijpartij of bij bepaalde standjes kan te diepe en harde penetratie pijnlijk zijn. Wees dus voorzichtig met elkaar en zeg het eerlijk als je pijn voelt.

Anale seks
Houd je van anale seks ? Zorg er dan voor dat de ontvanger ontspannen is en dat je heel veel glijmiddel (het liefst op siliconenbasis) gebruikt. Ga niet te snel te diep, maar neem je tijd. Zo voorkom je dat je je ontvanger pijn doet. Ben jij de gever en doet je pik pijn? Haal ‘m er dan langzaam uit. Doe je dit te snel dan kan je je penis beschadigen of de anus.

Blauwe ballen
Het komt weleens voor dat een man pijnlijke ballen krijgt als hij zijn orgasme te lang uitstelt. Dit noem je blauwe ballen. Je kunt van dit gevoel afkomen door wel klaar te komen, een warm bad te nemen of te sporten (nee, dit is geen grap).

Pijnlijke eikel of te nauwe voorhuid
Is je eikel niet blij? Let er dan de volgende keer op dat je (meer) glijmiddel gebruikt en zorg ervoor dat een meisje nat genoeg is. Daarmee voorkom je pikkepijn. Ook kan de top van je piemel pijn doen, omdat je voorhuid te strak om je eikel zit. Wat je dan kunt doen lees je hier.

Communicatie
Je kan natuurlijk ook pijn hebben omdat je partner iets bij je doet wat je niet lekker vindt. Daarom is het belangrijk om tijdens het seksen goed te communiceren. Benoem wat je lekker vindt en wat niet. Of het harder, zachter, langzamer of sneller moet. Moedig elkaar aan, zeg alles met liefde en maak elkaar vooral niet onzeker.

Meer vragen over (pijn tijdens de) seks?  Neem (geheel anoniem) contact op met sense.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's