Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Pessarium

Een pessarium, het vrouwencondoom, is een latex of siliconen ‘hoedje’ dat je in de vagina doet voordat je seks gaat hebben. Het inbrengen vergt wat oefening. Heb je het eenmaal onder de knie? Dan kan het handig zijn omdat je sekspartner geen condoom hoeft te gebruiken. Het kapje sluit namelijk tijdelijk de ingang van je baarmoeder af. Hierdoor hebben zaadcellen geen kans om een eitje te bevruchten. Het is wel heel belangrijk dat je het pessarium insmeert met een zaaddodende crème, anders is het risico op een baby’tje er alsnog.

Heel relaxed
- Heel fijn dat je een pessarium al een paar uur voor je sekspartij in kan brengen. Zo hoef je niet in al je geiligheid nog te klungelen met dit soort gedoe.

- Je hoeft niet meteen na de zaadlozing van elkaar af te kruipen, wel zo gezellig.

- Een pessarium bevat geen hormonen.

- Je kunt ‘m gewoon kopen bij apotheek of drogist, er komt geen huisarts aan te pas.

- Je kunt ‘m 1 tot 2 jaar blijven gebruiken. Lekker duurzaam dus.

Niet zo relaxed
- Je moet het pessarium na de seks zeker nog 6 uur laten zitten om te voorkomen dat er toch een zaadcel naar binnen floept.

- Ga je helemaal all the way en wordt het een heel erg wilde wip? Dan kan het zijn dat het pessarium niet op z’n plek blijft zitten.

- Het beschermt niet volledig tegen soa’s. Met een nieuwe seksmaat zul je dus alsnog een condoom moeten gebruiken.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's