Seks & Drugs woordenboek

Paddo's

Paddenstoelen die psilocybine en psilocine bevatten, worden paddo’s genoemd. Dit zijn stofjes waardoor je gaat trippen. Hierdoor kun je in een compleet andere wereld belanden dan de realiteit. Zie je na het eten van een paddenstoel ineens een regenboogkleurigedriehoornzebra? Dan weet je dat je een paddo te pakken hebt en ben je dus aan het hallucineren.

Vanaf 1994 kon je paddo’s in Nederland kopen in smartshops. Maar toen de drug te veel in het nieuws kwam door mensen die slecht gingen, werd de paddo in 2008 in Nederland verboden. In het buitenland staan deze paddenstoelen bekend als magic mushrooms.

Wil je nou toch een magische paddestoel proberen? Hou dan rekening met de volgende dingen:
- Je gaat spacen van deze magische paddenstoelen door ze te eten. Lekker zijn ze  absoluut niet. Om de smaak iets verdragelijker te maken kun je de paddo’s door je thee of eten mixen.
- Kauw langzaam op de paddenstoelen, zodat de stoffen beter via het mondslijmvlies worden opgenomen.
- Meestal beginnen de eerste effecten na ongeveer 30 tot 45 minuten. De stemming of effecten zijn bij iedereen anders. De hele trip duurt drie tot zes uur. Zorg dat je de rest van de dag geen plannen meer maakt wanneer je aan de paddo’s gaat. Je wil niet spacend bij je schoonouders op de bank zitten.
- Neem de dag erna ook vrij om de (heftige) ervaring te verwerken. 
- Gebruik geen paddo’s als je psychische problemen hebt.

Dosering
De dosering hangt af van welke paddenstoel en of je verse of gedroogde paddo’s hebt. Voor verse is ongeveer 10 gram goed voor een stevige trip. Voor gedroogd heb je 1,5-3 gram nodig voor een stevige trip. 

Risico’s
- Je kan in een bad trip belanden.
- Je kan onprettige flashbacks/psychoses krijgen.

Slecht gaan
Als je je niet aan de juiste dosering houdt of je voelt je niet chill of angstig kun je in een bad trip belanden. Hierdoor kun je dingen zien die er niet zijn, wat gevaarlijke gevolgen kan hebben. Zo kun je denken dat je vleugels hebt en ergens vanaf willen springen. Gebruik daarom nooit paddo’s op een brug of in de buurt van een raam. Andere vervelende effecten zijn angst en paranoia. Eet daarom paddo’s altijd met een buddy die je vertrouwt in een rustige omgeving. Ga ook niet naar een druk café. En last but not least: mix de trippende paddenstoelen niet met andere drugs of alcohol.

Verslavend?
De kans dat je verslaafd raakt aan paddo’s is klein. Wel raakt je lichaam snel gewend aan deze magische paddenstoelen. Wanneer je te vaak na elkaar gebruikt zullen de effecten minder worden. En dat wil je natuurlijk niet. 

Benieuwd geworden naar de werking van paddo’s? Hier zie je hoe Rens van Drugslab tript op deze magische paddestoelen: