Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Opium

Opium is een melksap van de zaaddoos van een plant. Bij het opensnijden van de zaaddoos komt wit melksap naar buiten druppelen dat op de zaaddoos bruin opdroogt. Het sap bevat verschillende opiaten, waaronder morfine en codeïne. Via een chemische proces wordt uit opium heroïne gemaakt.

Werking

Opium en opiaten werken kalmerend en verdovend. In de geneeskunde worden opiaten vaak gebruikt bij zware pijnbestrijding. Ze wekken een geluksgevoel op, soms ver van de werkelijkheid.  

Gebruik
Het gedroogde sap wordt ‘ruwe opium’ genoemd en onder andere verhandeld in de vorm van bolletjes en strips. De ruwe opium wordt meestal, opgelost in water, ingespoten in de aderen. Opium kan gerookt worden, soms in combinatie met tabak. De effecten van opium zijn vrij direct en blijven 2-3 uur aanhouden. De duur hangt af van je lichaamsgrootte, tolerantie en hoeveel je hebt gerookt.

Verslaving
Opium kan zeer verslavend zijn. Afkicken is moeilijk, duurt lang en gaat gepaard met heftige ontwenningsverschijnselen als angst, misselijkheid, onrust en zweetaanvallen. Een te hoge dosering kan dodelijk zijn.  
Sfeerbeeld BNNVARA programma's