Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Ongewenst zwanger

Gebruik je geen anticonceptie of condoom? Is het condoom gescheurd of is er iets misgegaan met je anticonceptie? Dan kan het gebeuren dat je ongewenst zwanger raakt.

Je komt daar achter door het doen van een zwangerschapstest. Je kunt zwanger raken als een jongen in je vagina klaarkomt. Maar let op: ook van voorvocht kan je baby’s krijgen. Van pijpen en beffen niet. Het kan zijn dat je er heel blij mee bent. Ben je er helemaal niet blij mee? Dan ben je ongewenst zwanger.

Help!
Ben je zwanger geraakt en weet je niet wat je moet doen? Dat is begrijpelijk. Het is natuurlijk ook niet niks. Belangrijk is vooral dat je heel goed naar jezelf luistert en er met iemand over praat die je helemaal vertrouwt. Jij moet namelijk bepalen of je het wilt houden of dat je liever voor een abortus kiest. Wil je geen abortus , maar kun je, om welke reden dan ook, je kindje niet bij je houden? Dan zou je je kindje ook kunnen laten adopteren. Maar wat je ook doet, het zal altijd een heel moeilijke keuze zijn. Zorg dus dat je dit niet alleen hoeft te doen. Het kan psychisch heel zwaar voor je zijn.

Wil je erover praten met iemand die je niet kent?
Dat kan heel erg fijn zijn. Zoek contact (geheel anoniem) met Sense. Goed om in je oren te knopen: je hoeft je nergens voor te schamen en je bent niet alleen.

Artikelen

Afbeelding van Huisarts mag overtijdpil voorschrijven

Huisarts mag overtijdpil voorschrijven

26 feb 2019
Sfeerbeeld BNNVARA programma's