Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

LSD

LSD is een hallucinogeen middel dat zorgt voor flinke trips. Het veroorzaakt hallucinaties en dat betekent dat wat je ziet verandert, en heel soms dat je dingen gaat zien die er niet zijn. Ook worden licht en kleuren veel intenser en feller. Iets heel normaals als een witte muur kan ineens heel interessant worden.

Werking
Van LSD ga je trippen . Een half uur tot een uur na het innemen begint de LSD te werken. De sterkste pieken vinden plaats 2 tot 6 uur na inname. Na 12 tot 24 uur is de LSD uitgewerkt.

Échte hallucinaties treden zelden op tijdens een trip. Er is eerder sprake van veranderingen of verstoringen van de waarneming van kleuren en objecten. Ook de stemming kan veranderen. Je kunt euforisch worden, maar ook verward of angstig. Meestal lijkt de tijd vertraagd.

Gebruik
Een LSD trip kan tot wel 12 uur aanhouden. Een vertrouwde setting is daarom erg belangrijk. Gebruik gebeurt vaak in de natuur. Aan de LSD heb je veel aandacht voor detail en dat kan voor een bijzondere, nieuwe ervaring zorgen.

LSD wordt over het algemeen in zeer kleine hoeveelheden gebruikt (25 microgram). De stof wordt meestal ingenomen door een papieren zegeltje te slikken dat doordrenkt is met een vloeibare LSD-oplossing. Het is erg slim om er iemand bij te hebben die gewoon nuchter blijft, een tripsitter. Dit omdat het ook mis kan gaan. Je kunt een ‘bad-trip’ krijgen, en ook dan duurt je trip zes tot tien uur. De nuchtere persoon kan dan degene zijn die ongelukken voorkomt.

Het is verstandig om tijdens de trip volledig vrij te nemen/zijn. Activiteiten als werken en studeren zullen niet lukken en autorijden is zelfs heel gevaarlijk. Zorg dus voor een rustige omgeving en een ontspannen sfeer. Ook is het fijn om de dag na de trip vrij te houden om de ervaring te kunnen verwerken.

Dosering:
- Lichte trip: 20 microgram.
- Normale tot sterke trip: 50-150 microgram.
- Sterke trip: 100-250 microgram.

Risico’s
Van LSD kun je misselijk worden en overgeven. Over het algemeen heeft een gebruiker in de gaten dat de ervaringen door de drug veroorzaakt worden en niet met de werkelijkheid overeenkomt. Bij een (te) grote dosis kan dit verschil verloren gaan wat grote angst kan veroorzaken. LSD kan psychoses en flashbacks uitlokken. Er is risico op een bad trip.

Do’s en don’ts LSD:

Artikelen

Afbeelding van Dzifa microdoseert een maand LSD en tript onverwachts | Drugslab Extra

Dzifa microdoseert een maand LSD en tript onverwachts | Drugslab Extra

5 jul 2019
Afbeelding van Dzifa neemt LSD in een kunstgalerie | Drugslab

Dzifa neemt LSD in een kunstgalerie | Drugslab

22 mrt 2019
Afbeelding van Andres vertelt over zijn LSD ervaring | Drugslab

Andres vertelt over zijn LSD ervaring | Drugslab

19 okt 2018
Afbeelding van Kevin vertelt over zijn LSD trip - Trip Phone | Drugslab

Kevin vertelt over zijn LSD trip - Trip Phone | Drugslab

24 aug 2018

Videos

Afbeelding van Aflevering 5: Boom Festival & Bulgarije

Aflevering 5: Boom Festival & Bulgarije

31 aug 2014
Sfeerbeeld BNNVARA programma's