Seks & Drugs woordenboek

LSA

LSA is een psychedelische stof die van nature voorkomt in veel planten. Het stofje zit onder andere in de zaadjes van de Blauwe Winde, Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose. LSA zaden zijn te koop bij de smartshop. LSA wordt gezien als de natuurlijke versie van LSD, al heeft het maar 1/10 tot 1/30 van de sterkte daarvan. En 'natuurlijk' betekent niet per se altijd dat iets minder risico's met zich meebrengt.

Werking
Na ongeveer 20 minuten voel je de eerste effecten. Je wordt er dromerig en opgewekt van. En het is mogelijk dat je dingen ziet die er niet zijn. En je bent enorm geïnteresseerd in je omgeving. Zo kan een spijker in de muur veranderen in het meest interessante object op aarde. De effecten zijn vergelijkbaar met LSD, maar LSA is over het algemeen veel minder stimulerend. Een hogere dosis kan rustgevend zijn en de gebruiker kan na ongeveer een uur zelfs in slaap vallen. Niet zo chill is dat je misselijk kan worden. Nog minder chill is de aanwezige kans dat je bad gaat. Lees je vooraf dus goed in en zorg dat er een nuchter persoon (tripsitter) in de buurt is. Een trip duurt zes tot tien uur.

Begin: ongeveer 2 uur tot aan de piek
Duur : 5 - 10 uur
Normaal na de effecten: tot aan 24 uur

Gebruik
Je kan de zaadjes gewoon eten. De dosering hangt af van het soort dat je neemt.Een gemiddelde dosis varieert van 0,5 tot 1,5 mg, een sterke dosis is 1,5 tot 4 mg. Gebruik niet meer dan 4 mg.

Risico’s
Je moet LSA zaden niet combineren met andere drugs of medicijnen. Ook als last hebt (gehad) van mentale problemen of ziekte is het geen goed idee. LSA zaden zijn heel slecht voor zwangere vrouwen en mensen met leverproblemen (geelzucht en hepatitis bijvoorbeeld). Combineer LSA niet met MAO-remmers.Beide middelen versnellen de hartslag en verhogen de bloeddruk. Een gevaarlijke combi dus.

Video: Bastiaan neemt LSA zaden

Do’s en don’ts LSA zaden: