Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Lijmsnuiven

Bij lijm snuiven of ‘glue-sniffing’ inhaleer je de stoffen in lijm met het doel in een roes te raken. Het wordt veel gedaan in ontwikkelingslanden. In Nederland komt lijmsnuiven vrijwel niet voor.

Tolueen (zit ook in benzine) is de werkzame stof bij lijm snuiven. Na inademing voel je direct effect. De roes kun je vergelijken met alcohol, al duren de effecten vaak maar een paar minuten.

Om het effect te verlengen zijn er verschillende manieren bedacht. Meestal wordt er een plastic zak met lijm gevuld om de dampen te inhaleren. Zo verdwijnen er zo min mogelijk dampen. Watten of katoen besprenkelen met de stof om die in het gezicht te drukken gebeurt ook. Naast lijm worden er ook genoeg andere stoffen gesnoven. Denk aan oplosmiddelen voor nagellak, benzine, verf- en lakverdunners en drijfgassen in spuitbussen.

De stoffen die worden gesnoven hebben een verslavende werking en zijn hartstikke giftig. Ze kunnen onder andere hartritmestoornissen veroorzaken. Inmiddels mag lijm de stof tolueen niet meer bevatten. 
Sfeerbeeld BNNVARA programma's