Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Libido

Met het woord libido wordt “zin in seks” bedoeld en dat leidt tot veel misverstanden. Het klinkt namelijk alsof een ‘aangeboren zin-in-seks-centrum’ hebben. En dat is niet zo.

Zin in seks is namelijk een gevolg van prikkels die, als jouw zintuigen en lijf deze goed kunnen verwerken, leiden tot seksuele opwinding. Zin in seks dus. En zin in seks is niet elk moment van de dag hetzelfde. Het verschilt ook per levensfase en is afhankelijk van, onder meer, leeftijd, kwaliteit van de relatie, gezondheid, stress  - kortom context. Je libido is dus niet altijd hetzelfde, maar kan schommelen. 

Testosteron is de hormonale brandstof voor zin in seks, maar het is bijvoorbeeld niet zo dat als je bloedgeil bent je ook heel veel van dit hormoon in je lichaam hebt.  Boven een bepaalde minimale testosteronwaarde kan je gewoon zin krijgen in seks.

Artikelen

Afbeelding van Deze dingen killen je seksleven

Deze dingen killen je seksleven

29 nov 2018
Afbeelding van Visliefhebbers neuken erop los

Visliefhebbers neuken erop los

1 jun 2018
Sfeerbeeld BNNVARA programma's