Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Lean

Lean, purple drank, purp, sizzurp of syrup is een mix van hoestdrank en frisdrank.

Werking
In de hoestdrank zit onder andere codeïne en promethazine. Voor de werking van lean gaat het echt om de combinatie van deze twee stoffen. In lage doseringen hebben de stoffen weinig effect. Bij kleine hoeveelheden tegen de hoest zal je er dus weinig van merken. Gebruik je meer, dan zijn de effecten vergelijkbaar met die van andere verdovende middelen. Sommige gebruikers ervaren een effect dat lijkt op alcohol, anderen vergelijken het met de effecten van benzodiazepinen. Lean maakt je sloom, voor je gevoel wordt alles trager maar je voelt je overall wel goed. Soms word je licht euforisch en je kan ook licht gedissocieerd raken van je lichaam.

Gebruik
Het is gebruikelijk de hoestdrank aan te lengen met frisdrank en ijs. De dosering die je nodig hebt verschilt per persoon en hangt ook af van de hoeveelheid toegevoegde codeïne en prometazhine. Begin altijd met een lage dosering: 1 dosis hoestdrank waarin 50mg codeïne zit en 30 mg promethazine. Neem sowieso niet meer dan 2 dosissen.

Risico’s
Bij een hoge dosis kan je gaan hallucineren, out-gaan of zelfs een ademhalingsstilstand krijgen. Codeïne is verslavend. Je hebt steeds meer nodig voor hetzelfde effect. Als je er echt veel van drinkt kunnen je organen beschadigd raken. De ontwenningsverschijnselen zijn heftig en vergelijkbaar met die van andere opiaten als heroïne. Lean wordt vaak gecombineerd met cannabis. Lean combineren met alcohol is heel risicovol en dus echt een slecht idee.

Do’s en don’ts lean:
Sfeerbeeld BNNVARA programma's