Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Lachgas

Distikstofmonoxide (N2O) is een narcosemiddel en pijnstiller dat sinds halverwege de jaren 90 populair is als drug tijdens uitgaan onder de naam: lachgas. Het zit meestal in kleine zilveren patronen die je kan kennen van de slagroomspuit. Vooral op huisfeestjes en festivals wordt flink lachgas gegeven.

Gebruik
Bij recreatief gebruik wordt het lachgas met een slagroom spuitbus in een ballon gespoten. Je zet je mond aan de ballon en ademt langzaam in- en uit. Via de longen komt het gas in je bloed en vervolgens in je hersenen. Lachgas voel je vaak direct. Je komt terecht in een korte psychedelische roes. De omgeving ziet er anders uit en geluiden klinken anders. Het effect duurt een paar minuten, dan zakt het weer weg.

Risico’s
Lachgas is legaal, maar hou het bij twee of drie ballonnetjes op een avond. Is het veiligst. Je moet lachgas nooit direct uit de spuitbus innemen. Dan bevriezen je lippen of longen. Serieus. Bij teveel of te vaak nemen zijn er risico’s. Grote kans dat je bij teveel lachgas flauwvalt. Je hersenen kunnen te weinig zuurstof krijgen waardoor je hoofdpijn krijgt of duizeligheid wordt. Zwangere vrouwen moeten geen lachgas gebruiken. Het kan zorgen voor spontane abortus en ernstige geboorteafwijkingen. Op de lange termijn kan lachgas leiden tot onvruchtbaarheid, impotentie en neurologische schade. Lachgas kan verslavend zijn, al zijn er weinig lachgas verslaafden. 

Do’s en don’ts lachgas:

Artikelen

Sfeerbeeld BNNVARA programma's