Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Kratom

Kratom is een tropische plant die van groeit in de regenwouden van Zuid-Oost Azie. Op de bladeren worden daar al honderden jaren door arbeiders gekauwd om langer en harder te kunnen werken. Ze geven je energie en een beter humeur. In de 19deeeuw ontdekten ze in Europa de effecten van kratom en sindsdien is het steeds populairder als recreatieve drug.

Werking
Kratom bevat onder andere de actieve stof mitragynine. Deze verbetert je humeur en geeft een euforisch gevoel. De effecten van kratom zijn te vergelijken met die van opium, maar dan een stuk minder sterk. Ook is het minder gevaarlijk en minder verslavend.

In Nederland is kratom legaal en te koop bij de smartshop, meestal in poedervorm of als extract. Er zijn veel verschillende soorten kratom met allemaal een verschillend effect. In het algemeen hebben rode kratomsoorten een verdovend effect, tegenover de witte die meer stimulerend zijn. Het effect van de groene soorten zit hier tussenin. Maar het effect van kratom hangt vooral af van de dosering. Een lage dosis heeft een stimulerend effect, in hogere dosis heeft een verdovende werking.

Gebruik
Naast je eigen lichaamsgewicht en gevoeligheid, hangt de dosering ook erg af van de sterkte van de kratom. Check daarom altijd goed de gebruiksaanwijzing. In het algemeen zorgt 2 – 5 gram voor een stimulerende werking, vanaf 5 gram wordt het effect verdovend. Het effect is binnen een half uur merkbaar en houdt 2 tot 4 uur aan.

Risico’s
Kratom is zowel lichamelijk als geestelijk verslavend, maar dit komt niet vaak voor. Gebruik kratom niet vaker dan één of twee keer per maand. Om gewenning te voorkomen kun je het best met een lage dosering beginnen. Van een te hoge dosis kun je ook misselijk worden en hoofdpijn krijgen.

Katom moet je niet combineren met andere drugs of alcohol. Combineren met MAO- remmers kan zelfs dodelijk zijn.

Do’s en don’ts kratom:

Artikelen

Afbeelding van Nellie gaat racen op kratom | Drugslab

Nellie gaat racen op kratom | Drugslab

9 nov 2018
Afbeelding van Drugslab - Rens neemt Kratom

Drugslab - Rens neemt Kratom

24 nov 2017
Afbeelding van Kratom: Do’s & Don'ts

Kratom: Do’s & Don'ts

25 jan 2017
Afbeelding van Drugslab - Bastiaan gebruikt Kratom

Drugslab - Bastiaan gebruikt Kratom

20 jan 2017
Sfeerbeeld BNNVARA programma's