Sfeerfoto van Spuiten en Slikken
Spuiten en Slikken

Spuiten en Slikken

Iedere maandag, woensdag en vrijdag om 17.00 een nieuwe aflevering opyoutube

Vind hier jouw dagelijkse dosis seks en drugs! Elke maandag, woensdag en vrijdag zijn er nieuwe afleveringen van De Seksmobiel, Emma's Peepshow en Drugslab te vinden op onze site.

VOLG ONS

Spuiten en Slikken

Seks & Drugs woordenboek

Incest

Incest is seks tussen familieleden. Een gevoelig onderwerp, maar heel belangrijk om iets meer over te vertellen.

Het kan gebeuren binnen het gezin, dus in je eigen huis met een vader, moeder, broertje of zusje. Ook seksuele handelingen met andere familieleden buiten het gezin tellen als incest .

Machtsspel
Degene die incest pleegt weet meestal heel goed dat wat hij of zij doet niet oké is. Daarom willen ze dat niemand anders het te weten komt. Ze kunnen je dan onder druk zetten om het aan niemand te vertellen. Of zeggen dat het je eigen schuld is.  Of doen alsof het heel normaal is. Het kan heel verwarrend zijn om in zo’n situatie te zitten. Bedenk dan dat het nooit oké is als iemand jou in een onveilige of angstige situatie brengt. Niemand mag over jouw grenzen heen. Ook niet als dit familie van jou is. Niemand behalve jij heeft het recht om te bepalen wie aan jou mag zitten. Ook een vader, opa, tante of neef niet. Wat overigens geen incest is, is je tante die je elke keer een veel te enthousiaste kus inclusief alles verpletterende knuffel geeft.

Zoek hulp
Incest is niet oké, nooit. Ben je slachtoffer en weet je niet wat je moet doen? Twijfel je of het bij jou wel om incest gaat, maar voel je je niet veilig thuis? Zoek hulp! Het is echt heel belangrijk dat je erover praat met iemand. Het kan extra lastig zijn om iemand in je familie erover te vertellen. Dus heb je een juf of meester op school bij wie je je op je gemak voelt? De vader of moeder van een goede vriend? Dan kan je het aan hen vertellen. Ook kun je naar je huisarts gaan, die kan je heel goed opvangen. Naar wie je ook toe gaat, doe het. Wat jou overkomt of overkomen is, mag niet meer gebeuren!

Andere hulplijnen
Veilig Thuis is er speciaal voor jou:  www.vooreenveiligthuis.nl of bel 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar). Je kunt ook altijd (anoniem) contact opnemen met Sense.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's