Seks & Drugs woordenboek

Hyperseksueel

Nymfomanie is hier misschien wel het bekendste woord voor, Een nymfomaan is een vrouw die super seksueel is, De mannelijke variant heet satyriasis. Nu hebben we het eerder over hyperseksualiteit. Het betekent eigenlijk dat je teveel en te vaak geil wordt. Te vaak geil? Ja, als je door geilheid niet meer toekomt aan je dagelijks leven kan dat een probleem zijn. Loop je de hele dag rond met een stijve of een natte poes of wordt je al geil van de pizza’s in de supermarkt? Dan zou je zomaar hyperseksueel kunnen zijn.

Lastig te bepalen
Wat jouw idee is van ‘te geil’, kan voor een ander helemaal prima zijn. Wel is het zo dat sommige mensen zo vaak zin in seks hebben, dat het voor henzelf en hun omgeving een last wordt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je in een vaste relatie veel meer seks wilt dan de ander of na de seks helemaal niet bevredigd bent. Heb je geen relatie, dan kan het zijn dat je juist alleen nog maar uitgaat en heel veel one-night-stands hebt. Je komt je afspraken niet na, ziet je vrienden niet meer en je werk lijdt eronder. Dit kan psychisch zwaar zijn, en ook lichamelijk een tikkie too much. Denk aan een pijnlijke poes of een piemel die totaal de kluts kwijt is.

Ben jij hyperseksueel?
Bedenk dan of het je leven negatief beïnvloed. Kan je gewoon naar school of werk bijvoorbeeld? Hoe zit het met je concentratie? Kom je aan de dingen toe die je wil doen? Indien al die dingen lastig zijn, of als je gewoon meer wil weten, is het handig om eens (anoniem) te kletsen met iemand van Sense.