Seks & Drugs woordenboek

Gerontofilie

Als een relatief jong persoon een seksuele voorkeur heeft voor een heel veel ouder iemand, dan noem je diegene gerontofiel. Denk aan een jongen van 19 die op een vrouw van 65 valt, of een vrouw van 30 die een relatie heeft met een man van 84.

Seksuele aantrekkingskracht
Gerontofielen worden dus opgewonden van mensen die heel veel ouder zijn. Hiermee vallen ze buiten de norm en wordt hun voorkeur vaak niet algemeen geaccepteerd. Gerontofilie is overigens niet strafbaar. Want zeg nou zelf: als leeftijd niet belangrijk is, waar doen we dan eigenlijk moeilijk over? Liefde is liefde! Laten we dat lekker vieren.

Belangrijk
Een veel ouder iemand die de aantrekkingskracht van een gerontofiel beantwoordt, is zeker niet automatisch een pedofiel .  Een pedofiel is iemand die aangetrokken wordt door een kind van 12 of jonger. Een pedoseksueel is iemand die deze aantrekking uitleeft in seksueel contact met het kind .

Niet schrikken
Voel jij je aangetrokken tot een veel ouder iemand? Dan ben je echt niet de enige en hoef jij je helemaal nergens voor te schamen. Erover kletsen? Neem gerust contact op met Sense.